Spannende wedstrijd voor Dames 1Spannende wedstrijd voor Dames 1
Zomaar een zaterdag in november, prachtig weer, zonnetje, weinig wind, de talenten van vv de Fendert Dames 1 die weer hun niet geringe kunsten mochten vertonen op het hoofdveld. Wat wil een talent (en coach) nog meer. . . . ? Het antwoord staat onderaan.

Na een wat plichtmatige warming-up (zouden de talenten de diverse 11e van de 11e ballen nog in hun benen en hoofd hebben zitten?) stond een mooie uitdaging te wachten. Deze keer tegen vv Zwaluwe vr 2. Maar omdat hun 1e vrij was, speelden we eigenlijk tegen vv Zwaluwe vr 1,5. Maar zoals de coach meldde, hebben ook deze talenten maar 2 benen. Als we voetballen zoals we kunnen, met dezelfde of een betere inzet dan de tegenstander, hoeven we van niemand bang te zijn.

Bij Zwaluwe vr 1,5 kwamen we een oude bekende tegen, want hun keepster Britt Kavelaars heeft 4 seizoenen bij onze talenten gekeept. Onder support van de zus van ons Monnickendamse talent Feli schoten we na een fletse warming-up uit de startblokken. In de 1e 10 minuten creëerden we 3 kansen. Helaas zonder dat we het talrijke publiek konden laten juichen. Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Waarbij onze keepster Kim met 2 schitterende reddingen de 0 hield. Na zo’n 20 minuten kregen we een corner tegen, die . . . ., in ons doel verdween. We hebben niet gezien hoe, dus eigenlijk telt dat niet voor ons als coaches. Maar de uitstekend leidende scheidsrechter Gert van de Meeberg telde ‘m wel, 0 – 1. Dat was niet de bedoeling.

Na een half uur kwamen er 3 frisse talenten in het team. En dat gaf verse energie. Babette veroverde de bal, via Jara en Hannah ging de bal naar Feli, die legde ‘m terug op Britt, die de bal van ruim 30 meter over de iets voor haar doel staande keepster heen schoot en de stand gelijk trok, 1 – 1. Vlak voor rust werd Britt door het midden weggestuurd door Demi en weer bleef Britt ‘cool’ en schoof de bal vlak langs de keepster en zette de  2 – 1 ruststand op het bord.

De 2e helft was ook in evenwicht, Beau schoot nog op de paal, Kim redde ons nog 2 keer en de sterke gedreven verdediging met Marion, Marjolein, Gaby, Joyce, Iris en onze aanvoerdster ‘Speedy Gonzales’ Suzanne, was niet van plan om de tegenstander nog 1 keer te laten scoren. En dat plan kwam gelukkig uit. Met een geweldige teamprestatie trokken we de overwinning over de streep. Dit seizoen hebben we 4 x thuis gevoetbald en 4 x gewonnen, telkens met 1 doelpunt verschil.

Over 2 weken spelen ‘onze’ talenten weer thuis. Er zijn nog kaartjes te koop. Maar op = op.

Oh ja, op de vraag in de 1e alinea, dat is Winnen . . .  dat smaakt het lekkerste. Toch? Proost.

Advertenties