Skip to main content

Brabantse KoffietafelTraditioneel en Oergezellig!
12.00u binnenloop mogelijk - 13.00u aan tafel.
Deelname = 15 euro p.p.
Bij een koffietafel denken de meesten niet meteen aan gezelligheid. Maar... niets is minder waar want vroeger werd niet alleen bij begrafenissen de tafel “opgehaald”, ook bij feestelijke gelegenheden zoals huwelijken kwam er krentenmik, roggebrood en zult op tafel. Wij zetten deze traditie voort met een heerlijk “uitgesteld ontbijt” met typisch Brabantse lekkernijen.
Eenvoudige kost... maar o, zo heerlijk!
De Brabantse koffietafel kun je zien als een soort traditionele brunch. We dekken de tafel met “eenvoudige kost”, zoals ze dat vroeger zouden zeggen. Boeren rundsoep, peperkoek, lauwwarme koemelk… Stuk voor stuk Oer-Brabantse gerechten op traditionele manier bereid en geserveerd.
Meer voorbeelden van wat je op tafel tegen kunt komen:
Krentenmik, Roggebrood, Boerenmik, Peperkoek, Roomboter, Boeren rundsoep / erwtensoep, Kouwe schotel, Ham, Kaas, Boerenmetworst, Zult, Gekookte eieren, Brabants Worstenbroodje, Stroop, Jam, Koffie, en Thee.
Let op, lidmaatschap van het buurthuis is noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan de evenementen. Wil jij lid worden voor maar 15 euro per jaar per gezin? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kijk ook eens naar onze andere evenementen!

Advertenties