Skip to main content

Ondernemersvereniging Fijnaart

Ondernemersvereniging Fijnaart is een actieve vereniging van ondernemers voor alle ondernemers in de voormalige gemeente Fijnaart en Heijningen. Deze voormalige gemeente bestond uit de kernen Fijnaart, Heijningen, Oudemolen en Zwingelspaan. Ook het industriegebied Dintelmond valt binnen de grenzen van dit gebied.

Ondernemersvereniging Fijnaart (OVF) bestaat uit ongeveer 60 verschillende leden, zoals winkeliers, dienstverleners,  vof’s en zzp’ers, zowel in het centrum als in het buitengebied. Het liefst zien we iedereen aansluiten. Immers door samen te werken en initiatief te nemen, bereiken we meer. Met elkaar kunnen we kennis en ervaring delen. Regelmatig organiseren we bedrijfsbezoeken, waar een van de leden ons ontvangt en een inkijkje geeft in de dagelijkse gang van zaken. Er is tijdens de bijeenkomsten altijd gelegenheid om uitgebreid met elkaar te netwerken.

Onze doelen

Natuurlijk zetten we ons in om Fijnaart vitaal te houden:  meer bezoekers aantrekken en hen een langer en plezierig verblijf bieden, meer bestedingen realiseren van zowel bezoekers als eigen inwoners en meer betrokkenheid en samenwerking tussen de ondernemers onderling. Zo organiseren we jaarlijks in december de Najaarsactie en de Sinterklaasintocht. En zorgen we voor de feestverlichting in het dorp.

De OVF zet zich in voor het bevorderen van de onderlinge verhoudingen binnen het dorp. Samenwerking is belangrijk voor de leefbaarheid en cruciaal als we meer willen bereiken. Elkaar vertrouwen, helpen en opdrachten gunnen inspireert ondernemers, gemeente, verenigingen, stichtingen, scholen, bewoners en bezoekers! Zo organiseren we ieder jaar de Sinterklaasintocht en een paasactiviteit rondom Pasen voor alle kinderen en ouders uit Fijnaart eo. Daarnaast participeren we in het Samenwerkingsplatform Fijnaart. Vanuit dit samenwerkingsverband wordt al enkele jaren een grote kerstactiviteit georganiseerd.

De OVF vertegenwoordigt onze ondernemers bij de lokale overheid, instanties en andere organisaties. Het is prettig dat men ons weet te vinden en betrokken houdt bij ontwikkelingen in de regio. We denken graag enthousiast mee en vinden het belangrijk om kritisch te blijven kijken naar de beslissingen die in onze regio worden genomen.

De laatste jaren vindt er steeds meer samenwerking plaats met Ondernemersvereniging Zevenbergen (OVZ) en het Klunderts Ondernemers Kontakt (KOK). Door kennis en kunde te delen bereiken we meer, zeker in het overleg met de gemeente.

Lidmaatschap/contributie

Elk lid van Ondernemersvereniging Fijnaart betaalt jaarlijks contributie. Hoe je dat betaalt, hangt af van de locatie van je organisatie.

Ondernemers in het centrum met een reclame-uiting zichtbaar vanaf de openbare weg ontvangen jaarlijks een heffing voor ‘reclamebelasting’ van Belastingsamenwerking West-Brabant. Zij vallen onder het Ondernemersfonds. De gemeente stelt deze gelden als subsidie beschikbaar aan de OVF en verdubbelt het bedrag (voorlopig tot 1 januari 2024).

Ondernemers buiten het centrum of zonder reclame betalen geen reclamebelasting. In plaats daarvan ontvangen ze een factuur van OVF voor hetzelfde bedrag als de reclamebelasting. Zo stellen we alle ondernemers gelijk.

Het totale budget zetten we onder andere in voor bijvoorbeeld marketing, evenementen, sfeerverlichting in het centrum, workshops en OVF-bijeenkomsten.

Meer informatie over het ondernemersfonds vind je op de website van Gemeente Moerdijk . Volgens de AVG-richtlijnen mag de gemeente geen gegevens met ons delen over de ondernemers die reclamebelasting betalen. Betaal je reclamebelasting, maar ben je nog geen lid van OVF? Mis de kans niet om samen doelen te halen en meld je aan!

Alle ondernemers zijn van harte uitgenodigd om lid te worden van de Ondernemersvereniging Fijnaart, want samen bereiken we meer!

pdfinschrijfformulier nieuwe leden

Bestuur

Vacatures: voorzitter, secretaris

Peter Hanssen
Hanssen Adviesbureau
Rol: Penningmeester
Telefoonnummer: 0168-462516
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gert Driesen
Jumbo Gert Driesen
Rol: Bestuurslid

Andre de Winter 
Jumbo Gert Driesen
Rol: Bestuurslid

Lonneke de Vrij
Omzien Uitvaartbegeleiding
Rol: Bestuurslid

Ellen Boelhouwers
Ellen B Mode
Rol: Bestuurslid

Contact

Ondernemersvereniging Fijnaart
Molenstraat 52
4793 EH Fijnaart
E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Nieuws


Agenda