Skip to main content

DodenherdenkingDodenherdenking

Op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Op 4 mei staan we stil, zijn we stil en denken we aan alle slachtoffers die hun leven lieven voor onze vrijheid.

19.00 uur begint de herdenking in de Dorpskerk in Fijnaart waarbij we u van harte uitnodigen om aanwezig te zijn. Een muzikale bijdrage tijdens deze herdenkingsdienst wordt geleverd door Simone Ewijk.

19.30 uur vertrekt de stille tocht naar het oorlogsmonument bij de Rooms-Katholieke begraafplaats. Dit gebeurt onder begeleiding muziekverenigingen: de Unie, Oranjevaan en Showband Heijningen. Op de begraafplaats luisteren we naar de Last Post. Vervolgens zijn wij 2 minuten stil. Daarna wordt het Wilhelmus gespeeld en gezongen en volgt het leggen van de kransen en bloemen.

We hopen op uw komst en op de komst van de kinderen uit ons dorp. Vrijheid is kostbaar, kwetsbaar en niet vanzelfsprekend. Hier kunnen wij niet zomaar aan voorbijgaan.

Na afloop is er gelegenheid voor het drinken van een kopje koffie in de Jacobushof.

U bent allen van harte welkom voor het bijwonen van deze herdenkingsdienst.

Er worden geen persoonlijke uitnodigingen verstuurd.

Advertenties