Skip to main content

Weekend van het VerdedigingserfgoedWeekend van het Verdedigingserfgoed
Foto: gertvanderros.com

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. In het Weekend van het Verdedigings Erfgoed organiseren wij op Fort Sabina spannende, leuke, interessante, mooie en leerzame evenementen.

We beginnen bijvoorbeeld met een rondwandeling met gids en een heerlijk ontbijt, dan zit de rest van de dag(en) bomvol mooie momenten. De tweede dag sluiten we het weekend af met een spetterend optreden van de Nol Havens & Band met uiteraard veel nummers van VOF de Kunst. 

Tevens kan je met de pendelbus naar Willemstad voor een bezoek aan het Mauritshuis en/of een rondleiding over de wallen van Willemstad. Voor meer informatie zie www.visitmoerdijk.nl. Voor activiteiten op andere forten en verdedigingswerken tijdens dit weekend ga naar www.forten.nl.

De activiteiten en tickets vind je in de agenda van www.fortsabina.nl. Brasserie de Kletsmajoor is beide dagen open. Toegang tot het fort alleen met een geldig toegangsbewijs voor één van de activiteiten. Parkeren tijdens die dagen in Willemstad of op de parkeerterreinen P1 t/m P3. 

Advertenties