Skip to main content

Fendertinterview deze week met Ton HaverkampFendertinterview deze week met Ton Haverkamp

Mijn naam is Ton Haverkamp

Ik woon in Fijnaart sinds mijn geboorte in 1954

Men zou mij kunnen kennen vanuit het dorp. In het grijze verleden werkte ik circa vijf jaar bij de lokale Rabobank. Na mijn vertrek bij de Rabobank werkte ik tot mijn pensionering in 2020 als zelfstandig ondernemer in o.a. de Voorstraat (boven apotheek) en de Eerste Kruisweg. Daarnaast ben ik voorzitter van de dorpstafel in Fijnaart, medeorganisator van de Kerstfair, voorzitter van CDA Moerdijk, secretaris/penningmeester van Energiek Moerdijk en lid van Sociëteit Gezelligheid.

In het dagelijks leven woon ik met mijn echtgenote Corry in de Leeuwerikstraat en vul ik mijn dagen met de dagelijkse beslommeringen van mijn gezin, kinderen en kleinkinderen, mijn bestuurswerk en genieten wij gewoon van ons pensioen.

Het liefst eet ik gevarieerd. Ik heb geen uitgesproken voorkeuren en kan genieten van de maaltijden thuis, een simpel frietje met maar ook van een heerlijk diner in een goed restaurant.

De mooiste gebeurtenissen in mijn leven waren onze trouwdag, de geboorten van onze kinderen en kleinkinderen. Ook genoot ik onlangs van de (heel verrassend) ontvangen koninklijke onderscheiding.

Deze film moet iedereen zeker zien. Hierop heb ik geen antwoord. Ik kijk niet zoveel films en ben heel slecht in het onthouden van titels.

Het boek waarvan ik erg genoot was “het beloofde land” van Barack Obama. Ik lees overigens niet zo veel boeken en veelal beperkt zich dat tot onze vakanties.

Men kan mij ’s-nachts wakker maken voor het beginnen aan een mooie reis. Uiteraard mag men mij ook wakker maken als er hele grote problemen zijn in mijn gezin en/of omgeving waarbij mijn hulp niet gemist kan worden. Hierbij denk ik dan aan gezondheidsproblemen, ongevallen, rampspoed en dergelijke.

De mooiste kleur vind ik blauw.

De personen die ik graag eens zou ontmoeten zijn mijn vader en broer Ad, die beiden veel te vroeg zijn overleden. Een ontmoeting met Barack Obama lijkt mij overigens ook heel interessant.

Ik ben goed in dingen die ik graag voor me houd. Laat anderen maar beoordelen waar ik goed in ben.

Mijn guilty pleasure is het gadeslaan van onze kleinkinderen. Het verbaast me steeds weer hoe snel die kleine mensjes zich op een relatief korte termijn ontwikkelen. Ook doet het me veel plezier als ik zie hoe mijn kinderen met elkaar omgaan en een warme band met en voor elkaar hebben ontwikkeld.

Mijn onhebbelijkheden zijn ongeduld en een tikkeltje perfectionisme.

Ik luister graag naar rustige muziek. Op zijn tijd kan ik muziek uit de jaren 70 - 80 ook echt waarderen.

Ik droom van een gelukkig leven met mijn vrouw Corry, de kinderen en de kleinkinderen. Daarnaast hoop ik dat de ellende in de wereld ons allemaal bespaard zal blijven.

Het liefst drink ik (afhankelijk van het tijdstip) koffie, een wijntje of een glaasje whisky.

Mijn lijfspreuk is “alleen kan je niets maar met zijn allen kan je veel”.

Bovenaan mijn bucket list staat niets. Ik heb geen grote wensen en behoefte aan verre reizen of dergelijke. Als ik of mijn vrouw iets graag willen doen dan proberen wij dat altijd binnen een bepaalde tijd en mogelijkheid te realiseren. 

Ik heb een grote hekel aan mensen die commentaar hebben op alles en iedereen en die zelf aan de kant blijven staan.

Over 10 jaar wil ik samen met Corry nog steeds gezond en wel van ons pensioen kunnen genieten.

Mijn bijnaam is er bij mijn weten niet.

Ik ben trots op Corry en de kinderen met hun gezinnetjes.

Mijn favoriete vakantieland is Frankrijk. Ook kan ik heerlijk genieten van ons eigen land en dan met name Zeeland.

Mijn sterrenbeeld is boogschutter

In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag. Ook hou ik er van mijn tuin netjes te onderhouden en ga ik graag op stap met mijn vrienden van Sociëteit Gezelligheid.

Als ik 10 miljoen Euro zou winnen, dan zou ik mijn kinderen en kleinkinderen gelukkig(er) maken en een mooi feest organiseren voor onze vrienden. Als er dan nog wat over is zou ik dat op de bank zetten en achter de hand houden voor het moment dat er zich een mooi bestedingsdoel voordoet.

De beste voetbalclub van de wereld is PSV.

Mijn lievelingsspel is nog niet uitgevonden. Ik ben namelijk niet zo van de spelletjes.

Mijn lievelingssport is wandelen en fietsen. Ik probeer dagelijks een rondje Fijnaart te doen, tenzij de weergoden mij dat niet toestaan.

Ik heb bewondering voor mijn vrouw Corry, die altijd klaar staat voor iedereen en mij de kans geeft de dingen te doen die ik doen.

Mijn grootste blunder hou ik voor mezelf. Het zijn er namelijk te veel om in één uitgave van Fijnaart Lokaal op te nemen.

Op televisie kijk ik graag naar leuke series als Flikken Maastricht/Rotterdam. Daarnaast kijk ik ook graag naar actualiteitenprogramma’s.

Mijn favoriete vak op school was boekhouden en economie.

Mijn beste vriend/vriendin is … Dat hou ik lekker voor me.

Ik ben bang voor mogelijke escalatie van de problemen in de wereld. Ondanks dat de derde wereldoorlog al lang achter ons ligt en er voldoende tijd is geweest om uit deze oorlog een les getrokken te hebben, blijkt dat wij er te weinig van opgestoken hebben en nog te vaak de  eigen mening met geweld bij de ander willen afdwingen.

Fijnaart vind ik een prachtig dorp om in te wonen. Het dorp kent een rijk verenigingsleven en alles is er te vinden. Ook is Fijnaart een prima uitvalsbasis naar Rotterdam, Breda of Roosendaal.

Wat ik mis in Fijnaart is feitelijk niets. Het openbaar vervoer zou verbeterd kunnen worden en ook de (sociale) woningbouw verdient in mijn optiek meer aandacht.

Het mooiste dier is een Berner Sennen. Deze hond is erg aanhankelijk en feitelijk gewoon een lompe goedzak.

Het mooiste plekje in Fijnaart is onze achtertuin. Wij genieten hier nagenoeg dagelijks van en hebben het er daar altijd naar onze zin.

Het minst mooie plekje in Fijnaart is het zogenaamde Fenderts Bos en het nog te ontwikkelen ZNS-terrein.

Het mooiste plekje in de Gemeente Moerdijk is Willemstad

De Facebookpagina van Fijnaart Lokaal vind ik leuk om te volgen.

Tot slot: wie zou ook wel een keer geïnterviewd mogen worden?

  • John Bom
  • Mèna Rockx-Antunes
  • Jeffrey Haverkamp

Advertenties