Skip to main content

10 jaar heerlijk en trouw adverteren.

Bakkerij Sonneveld, de adverteerder van het eerste uur10 jaar heerlijk en trouw adverteren.
Foto: Jan Gorter
Fijnaart Lokaal wordt gemaakt door en voor inwoners van Fijnaart en de omliggende kernen. Dat doen we graag met een leuke club van vrijwilligers. De krant wordt gratis huis aan huis bezorgd. Niet helemaal gratis, want het drukken en bezorgen gaat uiteraard niet voor niks. Zodoende zijn we erg blij met alle adverteerders die het financieel mogelijk maken om Fijnaart Lokaal te maken.

Zoals u vorige week heeft kunnen lezen, startte Jan Willem van Bodegom 10 jaar geleden met Fendert Lokaal. Om adverteerders te vinden, stopte hij flyers met advertentiemogelijkheden bij heel wat ondernemers en winkeliers in de brievenbus. Nog voordat hij thuis was, had Jan Boertjes van Bakkerij Sonneveld zich al gemeld als 1e adverteerder. En dat doet hij nog steeds wekelijks. Waarvoor heel veel dank. Tijd voor een interview met deze bakker.

De Heijningse Jan Boertjes wist al op jonge leeftijd dat hij, net als zijn vader, bakker wilde worden. Ze woonden naast Meeuw Sonneveld, de vader van Leen Sonneveld. Nadat Jan al ervaring op had gedaan bij bakkerijen in Numansdorp, Oud-Beijerland en Dinteloord, ging hij in 1992 werken bij Leen en Cor Sonneveld aan de Korte Kerkstraat. Er werden meteen afspraken gemaakt voor een overname van de bakkerij. In november 1994 was het zover en namen Jan en zijn vrouw Sandra de bakkerij over van Leen en Cor Sonneveld. De goede rekenaars onder u zien dat er in het jaar dat Fijnaart Lokaal 10 jaar bestaat, ook voor Jan en Sandra een jubileum te vieren is, omdat zij dit al 30 jaar met veel plezier doen.

In de loop van de jaren is het gezin Boertjes uitgebreid met 3 kinderen: Nienke van 18, Jetske van 16 en Jelle van 14. Ze zijn (nog) niet besmet met het bakkersvirus. Wat niet is, kan nog komen, maar het belangrijkste is dat ze gaan doen waar hun hart ligt en wat ze leuk vinden. Jan begint vaak vroeg met bakken, soms rond 22.00 uur, soms rond 2.00 uur. Wel vroeg, maar de waardering die hij ontvangt van zijn klanten is hartverwarmend.

De bakkerswereld is in de afgelopen 30 jaar veel veranderd. Gekscherend vertelt Jan dat er destijds een keuze was tussen wit of bruin brood. Het assortiment is enorm uitgebreid, met heel veel verse specialiteiten, met heel veel keuze zowel qua broodsoorten als qua soorten en smaken gebak en hartige lekkernijen. Om zijn kennis en kunde op peil te houden gaat Jan geregeld naar cursussen van de Nationale Bakkerij Academie in Wageningen. Zo hadden ze bij bakkerij Sonneveld al 2 jaar geregeld Ciabatta op de plank liggen, voordat een klant een foto van een Ciabatta meenam van vakantie. Daarna veroverde deze Italiaanse broodsoort de Fendert en omliggende kernen.

Jan vindt Fijnaart Lokaal een geweldig initiatief. Hij is blij dat we het met een club vrijwilligers doorgezet hebben. Hij adverteert al jaren en merkt dat het echt werkt. Jan vindt het heel knap dat wij er elke week weer in slagen om een mooie krant met volop leuk en interessant lokaal nieuws huis aan huis te bezorgen.

Een aantal keer hebben we in Fijnaart Lokaal een oproep geplaatst om jarigen aan te melden die ook op 13 maart jarig waren. Daar hadden we 5 aanmeldingen voor gekregen. Met medewerking van Bakkerij Sonneveld hebben we deze jarigen kunnen verrassen met een overheerlijke slagroomtaart. Verderop in deze krant kunt u hier een (foto)verslag van zien. Jan, Sandra, de jarigen en wij zijn blij met de taarten. Zo ziet u, weer een mooi voorbeeld van een heerlijke samenwerking in de Fendert.

Advertenties