Skip to main content

Ut Kleigat zet de blommekus buiten mej Carnaval

Aftrap Carnavalsseizoen 2024 in ut KleigatUt Kleigat zet de blommekus buiten mej Carnaval
Afgelopen zaterdag is weer het ellufdu van dun ellufdu bal gevierd in het Kleigat in een drukbezochte Graanbeurs. De avond werd geopend door voorzitter Brandl Kannekens en raadslid Basterino van Hoof. Hierbij werd stilgestaan bij het overlijden van oud-raadslid en bestuurslid Frans Fakkers die veel betekend heeft voor het Fenderts carnaval.

Na een optreden van plaatsgenoot Rico begon om 21.30 het liedjesfestival. Dit is sinds 2000 een vast onderdeel op de carnavalskalender en werd dit jaar voor de 23e keer georganiseerd. De presentatie was in handen van NarCootje en Prins Basterino. Ceremoniemeester Bennie was helaas wegens ziekte afwezig.
Voorafgaand aan het liedjesfestival was de volgorde bepaald d.m.v. loting en daardoor beten de -altijd favoriete- Gospelpompers het spits af, gevolgd door Toni Euroni, de Raad van Ellende, de Spechte, de Dijkrakkers, de Bierdopjes en de Vergeet-mij-nietjes. Elk op hun eigen wijze brachten zij hun ingestudeerde liedje ten gehore en het motto 'We zette de blommekes buite' kwam dan ook regelmatig terug in alle prachtige creaties. Al deze groepen doen al jaren mee met het liedjesfestival en ook dit jaar was er helaas (nog) geen nieuwe aanwas.
Na alle optredens zat de sfeer er al lekker in en werd het publiek weer vermaakt door DJ Jeroen. Ouwe en nieuwe carnavalshits passeerden de revue en de nieuwe tap van De Graanbeurs begon al aardig op stoom te raken. Ook dweilband 'Blaos tum op en 'De Stadse Blaozers' waren dit jaar van de partij en zorgden uiteraard weer voor een lange polonaise door de zaal.
Om 23.00 uur kwam Prins Basterino dun eerste met zijn gevolg en Boerenraod onder muzikale begeleiding van achteruit de zaal het podium op. Na een korte toespraak van de leutvorst, die voor de 5e keer de scepter zal zwaaien in het Kleigat, ging hij over tot de prijsuitreiking van het liedjesfestival. De Gospelpompers kwamen als liedjeswinnaar uit de bus en de Raad van Ellende won de prijs voor het meest Fenderts idee.
Nadat de winnaars hun winnende lied nogmaals gezongen hadden, ging het feest weer verder met een optreden van René Schuurmans. Uiteraard ontbrak zijn bekende hit 'Laat de zon in je hart' niet en nam hij na afloop alle tijd om met iedereen die dat wilde op de foto te gaan. Het feest ging daarna nog door tot in de late uurtjes. Het Kleigat kan terugkijken op een geslaagde aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen waarin de blommekes ongetwijfeld weer volop zullen worden buitengezet.

Advertenties