Skip to main content

280 quizzers pijnigen hun hersenen tijdens 23e Fendert Kwis280 quizzers pijnigen hun hersenen tijdens 23e Fendert Kwis
Dit jaar neemt een recordaantal teams deel aan de Fendert Kwis.
Woensdagavond is de feesttent van de Fendertse Week tot de nok toe gevuld met liefhebbers van quizzen. Voor het eerst nemen 35 teams à acht personen deel aan de populaire Fendert Kwis. De 280 quizzers krijgen in totaal 165 vragen voorgeschoteld.

De Fendert Kwis wordt sinds 2000 samengesteld door de Heemkundige Kring Fijnaart en Heijningen. Een speciaal team buigt zich maandenlang over de weetvragen, doevragen, rode draden en superronde. De doelstelling is om een zo gevarieerd mogelijke quiz te presenteren met een mix van makkelijke en iets minder makkelijke vragen.

fendertkwis 4 small

Ware thriller
De ontknoping van de Fendert Kwis was vorig jaar een ware thriller. Na 160 antwoorden stonden de teams van ‘Nog eentje dan’ en ‘v.v. Oranje-Blauw‘14’ allebei op 101 punten en deelden daarmee de koppositie. Toch kan er bij de dorpsquiz maar één de winnaar zijn. Daarom kwam er een barragevraag aan te pas: ‘Hoeveel leden telt de Heemkundige Kring Fijnaart en Heijningen?’. De captain van ‘Nog eentje dan’ zat het dichtst bij het juiste antwoord van 270 en mocht daardoor de beker, een geldbedrag en een etentje voor het hele team bij Family Fijnaart in ontvangst nemen.

Dit jaar
Dit jaar worden de deelnemers onder andere getest op hun kennis over Fijnaart en Heijningen, de gemeente Moerdijk, eten en drinken, topografie, muziek, politiek en taal. Naast een sportieve strijd gaat het vooral om de gezelligheid. En gezellig wordt het zeker!

Deelnemende teams
De deelnemende teams zijn dit jaar: De Kloetjes, Zwartepietenbende, De Kwebbelende Kwissertjes, De volgende vraag a.u.b., Muziekvereniging De Unie, Witten het!, Familie Kannekens, v.v. Oranje-Blauw’14, De achterbuurtjes, Team Uitgeblust, Nog eentje dan, De Nieuwkomers, Team Zonder Naam, De Konijnenberg, Wistugijut, De Laatste, De Prutsers, MarkVliet Netwerk Notarissen, De Noekers, De Fendertsmannen, v.v. de Fendert Dames 30+, De Buurtjes 1, De Buurtjes 2, WG Makelaars, Real Biljartbal, Dorpsvereniging Heijningen, B.C. De Dijkrakkers, Woonkwartier, De Borrelnootjes, Kwist heus wel, Team Expeditie, Trapke af, De Voorstraat, Lachen gieren brullen en Buurtvereniging De Driehoek.

fendertkwis 2 small

Advertenties