Skip to main content

45-jarig bestaan DSH groots gevierd45-jarig bestaan DSH groots gevierd
Nieuwe kleding DSH 2013
Drum- en Showband Heijningen viert haar 45-jarig jubileum a.s. zaterdagavond 6 juli in het Pestalozzihuis en laat weten dat iedereen hierbij van harte welkom is. Leden en oud-leden, familie daarvan, fans en verder alle belangstellenden worden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze bijzondere en zeer muzikale jubileumviering. Inloop is vanaf 20:00 uur en de toegang is gratis.

In november 1978 werd er in Heijningen een nieuwe vereniging opgericht. En niet zo maar eentje, een heuse muziekvereniging die voluit 'Drumfanfare Showband Heijningen ging heten.
Vanuit het dorp was er behoefte om samen muziek te maken en op pad te gaan voor optredens en concoursen. Daarvoor moest er nog wel met man en macht gewerkt worden om zo snel mogelijk een muziek- en marsvaardig korps op de been te brengen. Instrumenten en de aankleding dienden natuurlijk ook aangeschaft en geregeld te worden.

Prestaties
Ondanks dat dit een echte uitdaging bleek voor een klein dorp als Heijningen, kan men terugkijkend toch wel constateren dat dit prima gelukt is.
Eerste prijzen en promoties naar hogere divisies, de medewerking aan evenementen zoals Koninginnedag, Dodenherdenking en de Wandelvierdaagse. Later ook de diverse uitwisselingsconcerten of musicals met de schoolkinderen. En wat dacht u van de muzikale omlijsting van de vijfjaarlijkse watersnoodherdenkingen in Heijningen. Allemaal zaken om met trots op terug te kunnen kijken en op verder te bouwen.

Repertoire
Daar waar het allemaal begonnen is met marsmuziek en het deelnemen aan grote concoursen en wedstrijden is het repertoire in de loop der jaren wat veranderd. Mede door een teruggelopen aantal leden is men bij DSH gaan kijken wat beter bij deze tijd en de huidige bezetting past. Daarbij kwam men uit bij wat meer concertachtige muziek die op een podium gespeeld kan worden, in plaats van al marcherend door de straten of op festivalterreinen.
Zo zijn er arrangementen van bekende nationale en internationale artiesten en bands de revue gepasseerd bij eerdere optredens en samenwerkingsprojecten. Tegenwoordig staat er een mix van dit soort 'Golden Oldies' en medleys van verschillende genres op de muziekstandaarden tijdens de repetities. Terwijl ook de echte marsnummers niet vergeten worden. Al is het maar om warm te blazen aan het begin van een gezellig avondje samen muziek maken.

Avondvullend programma
De jubileumviering in het kleine Heijningen wordt groots aangepakt en zal het midden houden tussen een concert en een feestavond. DSH-dirigent Piet Schepers heeft de Roosendaalse Big Band 'No Guts, No Glory' bereid gevonden om een kort optreden te verzorgen. Piet was eerst trombonist bij die band, maar werd later ook de dirigent. Tussen beide bands vinden ook uitwisselingen van muzikanten plaats om de bezetting bij een optreden of een project aan te vullen. DSH zal zelf ook acte de présence geven door een aantal van de eerder genoemde arrangementen en medleys ten gehore te brengen en daarmee de feeststemming te verhogen.

Jubilarissen
Geen jubileum zonder jubilarissen. DSH is in de gezegende positie om enkele leden te hebben die vanaf het begin al lid zijn. Die zullen deze avond, evenals de overige jubilarissen, kort in het zonnetje gezet worden.
De organisatie wil nog niet teveel prijsgeven over de bijzonderheden en gedenkwaardige resultaten die werden behaald of over de reisjes die gemaakt werden in de 45 jaar dat DSH inmiddels bestaat. Daarover zal, op zijn geheel eigen wijze, worden verteld door oud-voorzitter Chiem de Vos.
Dat is ook een mooie 'opmaat' om samen nog eens na te praten en herinneringen op te halen aan 45 jaar samen muziek maken.

De organisatie heeft er alles aan gedaan om een gevarieerd, gezellig en muzikaal programma in elkaar te zetten en spreekt de hoop uit dat velen van u de moeite zullen nemen om dit jubileum samen met DSH te komen vieren.

Advertenties