Skip to main content

45 Miles laat de Golden Earring live klinken

8 oktober tributeconcert in De Standaert45 Miles laat de Golden Earring live klinken
De tributeband 45 Miles met v.l.n.r. Gijs, Martin, Peter en Berry.
Door de ziekte van gitarist/zanger George Kooymans is er een vervroegd einde gekomen aan de Nederlandse band Golden Earring. De Haagse band zal nooit meer optreden. Dat betekent echter niet dat de hits van het viertal nooit meer live te horen zijn. De grotendeels Fijnaartse band 45 Miles biedt de liefhebbers van de Earring broodnodige troost. Zaterdag 8 oktober is de tributeband te zien en te horen in De Standaert in Standdaarbuiten.

45 Miles startte eind 2018 als een eenmalig project. Berry den Hollander en Gijsbert Kannekens werden gevraagd om in het Willemstadse muziekcafé Anno 1610 nummers uit de Top 2000 te spelen. Gijs nam zijn broer Martin mee en Peter van den Reijen, die hij kende uit een andere band. Met z’n vieren vormden zij de gelegenheidsband Berry & Friends. Pas drie jaar later kreeg de band een vast karakter. 45 Miles neemt het publiek mee door vrijwel de gehele geschiedenis van de Golden Earring. Van de klassieker 45 Miles tot Going to the run. Uiteraard ontbreken ook de megahits Radar Love, When the Lady Smiles en Twilight Zone niet op de setlijst.

Jarenlange ervaring

De band bestaat uit muzikanten met jarenlange ervaring in uiteenlopende pop- en rockbands. De leadzanger is Berry den Hollander uit Fijnaart. Sinds 1991 zingt hij in diverse bands uit de regio West-Brabant. De gitaar- en zangpartijen van George Kooymans worden bij 45 Miles ingevuld door Gijs Kannekens uit Fijnaart. Al op jonge leeftijd speelde hij met zijn broer Martin in diverse coverbands en bands met eigen werk. Later sloegen de broers hun eigen muzikale weg in. Gijs koos uiteindelijk voor semi-professionele bands met eigen werk. Zo deed hij de nodige ervaring op met studio- en sessiewerk en radio-optredens met Next Page en Chelladais. De in Fijnaart geboren Martin begon op zijn 16e met gitaarspelen. Op aanraden van zijn gitaardocent koos hij voor de bas. Zijn eerste bandje in 1985 heette Het Debuut, een nederpopbandje met covers en eigen werk. Later volgden bandjes als Luny-tunes, Back-Stage, Next-Stage en Rebel. Peter van den Reijen uit Oosterhout is als het ware geboren met de drumstokken in zijn handen. Hij drumde bij de hardrockband Explode en speelde met verschillende Top 40-bands in Nederland en Duitsland. Ook was Peter actief in musicals en cabaretshows.

Het concert in De Standaert in Standdaarbuiten begint zaterdag om 20.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.muziement.nl

Advertenties