Skip to main content

Aanvragen mantelzorgwaardering Moerdijkse mantelzorgersAanvragen mantelzorgwaardering Moerdijkse mantelzorgers
Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde! Ze zorgen voor een lichamelijk of psychisch beperkt(e) familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar maar wel heel belangrijk. Daarom kent de gemeente Moerdijk een zogenaamde mantelzorgwaardering. Vanaf 10 november kan deze aangevraagd worden via www.mantelzorgmoerdijk.nl. 

Ontspanning
“Gemeente Moerdijk erkent het grote belang van mantelzorgers. Daarom bedanken we al onze mantelzorgers voor de inzet die zij dagelijks verrichten voor hun zorgvrager via een cadeaubon die online in te wisselen is bij onze lokale ondernemers. Ook ikzelf ben mantelzorger en weet dat dat intensief kan zijn. Een waardering kan dan een moment van ontspanning voor jezelf zijn. En dat is heel belangrijk om naast de zorg voor anderen ook jezelf niet te vergeten”, licht wethouder Pauline Joosten toe.

De waardering bestaat net als vorig jaar uit een cadeaubon, die in te wisselen is bij onze lokale ondernemers via KoopLokaal. KoopLokaal is een initiatief waarbij lokale ondernemers zich kunnen aansluiten en waar jij, als mantelzorger, je bon kunt besteden. Op deze bon staat een code die je kunt verzilveren op de website van KoopLokaal, waardoor je zelf kunt bepalen waar jij je bon aan uitgeeft. De cadeaubon bedraagt €35,00.

Voorwaarden
Alle mantelzorgers, jong en oud, uit de gemeente Moerdijk kunnen een waarderingsbon aanvragen. Er zijn wel voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Zo moet er sprake zijn van langdurige, intensieve en onbetaalde zorg en/of ondersteuning aan een naaste in de gemeente Moerdijk. Ook moet het gaan over meer dan de gebruikelijke hulp, zoals een keer boodschappen doen. Per zorgvrager kan voor maximaal vier mantelzorgers een waardering worden aangevraagd.
Ook geldt er een maximum van een bedrag van €140,00 per adres. De cadeaubon kan tot 10 februari 2024 worden aangevraagd.

Aanvragen
Ga naar www.mantelzorgmoerdijk.nl en klik op mantelzorgwaardering. Vul de aanvraag in. Het is van belang dat alle gegevens correct worden ingevuld. Is er hulp nodig, kom dan langs op een van de spreekuren van Onsmoerdijk. Deze zijn op woensdag in De Fendertshof in Fijnaart van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag in het gemeentehuis in Zevenbergen van 13.00 tot 16.00 uur. Of bel naar mantelzorg Moerdijk op 0168- 331357.

Campagne uit.liefde
Surplus start voor de dag van de mantelzorg op 10 november de campagne uit.liefde. Vier mantelzorgers vertellen hun verhaal. Mantelzorg doe je vaak uit liefde voor de ander. Je deelt gevoel, zorg en liefde met elkaar. Soms gaat dat goed, soms lukt of gaat het even niet. Wat als door zorg die liefde even uit is? Je even niet meer lief bent voor jezelf of voor de ander? Uit je je dan? Samen maken we de liefde en uitdagingen bespreekbaar.

Mantelzorgtest
Mantelzorgers hebben vele petten op. Ze zijn bijvoorbeeld kok, chauffeur en verzorger. Deze taken geven veel voldoening, maar zijn soms ook zwaar. Mantelzorgers hebben vaak niet in de gaten hoeveel ze doen of hoe weinig tijd er overblijft voor zichzelf. Door het invullen van de Mantelzorgtest kunnen ze een goed beeld hiervan krijgen. Ook geeft de test praktische tips en hulp bij de zorg voor naasten. Op https://moerdijk.mantelzorgtest.nl/ kan de mantelzorgtest ingevuld worden.

Advertenties