Skip to main content

Aftrap 'Stille week' met cabaretdienst over lijdenAftrap 'Stille week' met cabaretdienst over lijden
Christelijk cabaretier Ruurd Walinga uit de Achterhoek speelt op zondag 24 maart zijn programma ‘Plantaardig en diervriendelijk’ in De Dorpskerk in Fijnaart (Kerkring 1). De cabaretdienst begint om 19.00 uur. De toegang is gratis en u bent van harte welkom!

PKN Fijnaart, Heijningen en Standdaarbuiten begint de 'Stille week' dit jaar op een bijzondere manier. Aan het begin van de lijdensweek, voorafgaand aan Pasen, treedt christelijk cabaretier Ruurd Walinga op met zijn programma ‘Plantaardig en diervriendelijk’.

In het programma gaat het over de grote waaromvragen in het cabaretstuk. Het wordt op een verrassend frisse manier aan de orde gesteld. Met hoop en een bijzondere, soms nieuwe kijk op zware thema’s gaan de bezoekers weer naar huis. Op vermakelijke en op ontroerende wijze laat cabaretier Ruurd Walinga het publiek stil staan bij de diepe levensvragen en de (on)zin van het lijden. Bovendien biedt hij ze troost en hulp aan. 'Plantaardig en diervriendelijk' is dan ook een voorstelling waar het publiek, jong en oud, nog lang over zal napraten.

Ruurd Walinga is de meest gevraagde christelijke cabaretier van Nederland. Hij is al 25 jaar actief en speelt in allerlei kerken met zijn twaalf shows voor alle leeftijden. Vijftien jaar geleden speelde hij al eens zijn stuk 'Op zoek naar mezelf' in een avonddienst in De Ontmoetingskerk in Fijnaart.

'Plantaardig en Diervriendelijk' schreef Ruurd Walinga nadat zijn vrouw Julia Molenaar borstkanker had overleefd. Zij schreef het boek 'Zolang ik leef eet ik gebak' (www.juliamolenaar.nl). Sinds 2022 woont de uit Friesland afkomstige cabaretier in de Achterhoek. Naast cabaretier is Walinga voorganger/pastoraal werker van een VEG-gemeente in Joure. Voor meer informatie, ga naar www.waterinwijn.nl.

Advertenties