Skip to main content

Al het goede komt in drieënAl het goede komt in drieën
Tijdens aubade met Adriaan Verhagen, Wethouder Dingemans en Corry-Anne de Geus (foto Jan Gorter)
Op de Voorstraat tijdens de aubade konden we samen met iedereen vieren dat er 3 mensen die belangrijk zijn voor Fijnaart gedecoreerd zijn. Naast Corry-Anne de Geus is ook het echtpaar Kees en Ria Koekoek gedecoreerd. De Voorstraat was ook verdeeld in 3 delen voor de bazaar van de kerk, het programma van het Oranje Comité en de Oranjeloop. Het Oranje Comité wil de organisatie van de Oranjeloop dan ook feliciteren met een geslaagde editie, bedankt dames. Door al deze activiteiten en het mooie weer bruiste de Voorstraat.

Het programma van het Oranje Comité werd afgetrapt met de wederom prachtig versierde fietsen en het keuren van de taarten. Volgens de vakjury (en hun jeugdige gastjuryleden) was de taart van Livia om van te watertanden. Bij de Autotoertocht waren er 3 teams die alle vragen goed hadden, echter had alleen Team Heeren family het exacte aantal kilometers afgelegd. Daarachter stonden Team VanSteentjes en Team Friends op de tweede en derde plaats.

In de middagzon verzorgde Lodewijk van de Linden het amusement; compleet met Piano en Keyboard speelde hij alle liedjes die aangevraagd werden. Van Bob de Bouwer voor de kinderen die op het podium aan het dansen waren tot de Engelbewaarder. Iets verderop op de Voorstraat zorgde Mervyn voor een hoop stralende gezichten van kinderen die hun eigen naam in Graffiti mochten versieren. Een ander belangrijk onderdeel voor deze mooie editie was de verzorging van de drankjes door de Fendertse Hoeve.

Met dank aan alle vrijwilligers hebben we er een bijzondere dag van gemaakt. Bij deze willen we ook weer de Evenementen Stichting en de pannenkoekenbakkers bedanken voor alle hulp. Daarnaast willen we Nelis Breure extra bedanken, omdat hij zich geheel belangeloos van zonsopgang tot zonsondergang ingezet heeft voor opbouwen, afbreken van en ondersteunen met alle springkussens.

Het Oranje Comité kijkt terug op een geslaagde dag en gaat verder met voorbereidingen van 4 en 5 mei. Op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Op 4 mei staan we stil, zijn we stil en denken we aan alle slachtoffers die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. 

19.00 uur begint de herdenking in De Dorpskerk in Fijnaart waarbij we u van harte uitnodigen om aanwezig te zijn. Een muzikale bijdrage tijdens deze herdenkingsdienst wordt geleverd door Simone Ewijk.
De uitzending is live te volgen via de link: www.pknfijnaart.nl/online-kerkdienst (of klik op online kerkdienst op de homepage).
19.30 uur vertrekt de stille tocht naar het oorlogsmonument bij de Rooms-Katholieke begraafplaats. Dit gebeurt onder begeleiding van muziekverenigingen De Unie, Oranjevaan en Showband Heijningen. Op de begraafplaats luisteren we naar de Last Post. Vervolgens zijn wij 2 minuten stil. Daarna wordt het Wilhelmus gespeeld en gezongen en volgt het leggen van de kransen en bloemen.
We hopen op uw komst en op de komst van de kinderen uit ons dorp. Vrijheid is kostbaar, kwetsbaar en niet vanzelfsprekend. Hier kunnen wij niet zomaar aan voorbijgaan.
Na afloop is er gelegenheid voor het drinken van een kopje koffie in de Jacobushof.
U bent allen van harte welkom voor het bijwonen van deze herdenkingsdienst.
Er worden geen persoonlijke uitnodigingen verstuurd.

Advertenties