Skip to main content

Alle ‘buitenprojecten’ nu overzichtelijk op de online (kern)kaartAlle ‘buitenprojecten’ nu overzichtelijk op de online (kern)kaart
Welke woningbouwprojecten staan er op stapel in het dorp of stadje waar ik woon? En wat gebeurt er qua onderhoud in de openbare ruimte, bijvoorbeeld aan wegen en bruggen, of is recent juist afgerond? Het is sinds vorig jaar allemaal overzichtelijk te zien op een zogenaamde kernkaart. Alle ‘buitenprojecten’* staan op die kaart: woningbouw, vastgoed, onderhoud van infrastructuur, riolering en openbare ruimte en sociale projecten. De kernkaarten zijn vanaf nu digitaal beschikbaar op moerdijk.nl.  

“Elk jaar werken we verspreid door de hele gemeente aan honderden kleine en grote projecten in de openbare ruimte, die zorgen dat we prettig kunnen wonen en werken“, legt wethouder Pauline Joosten uit. “Logisch dat je als inwoner vaak niet weet wat er nou precies in jouw omgeving gebeurt of hoe een bepaald project er voor staat. Vorig jaar hebben we daarom papieren kernkaarten gemaakt van elke woonplaats. Maar ontwikkelingen gaan snel en een papieren kaart is dus snel verouderd. Daarom lanceren we nu de online versie van de kernkaart zodat iedereen via de website in één oogopslag kan zien wat er waar gebeurt of op de planning staat.”

Te vinden via www.moerdijk.nl/kernkaart

Bij elk project staat duidelijk aangegeven welke fase er is bereikt (bijvoorbeeld de ontwerpfase of uitvoering). En waar de gemeente initiatiefnemer is of bij betrokken, is de naam vermeld van de betreffende ambtenaar als contactpersoon. Zo weten inwoners bij wie ze terecht kunnen voor meer informatie. De kernkaarten zijn te vinden via www.moerdijk.nl/kernkaart. Ook op www.gebiedsplannen.nl komt een link naar de site.

*Het gaat om gemeentelijke projecten en niet om aanvragen van individuen.

Advertenties