Skip to main content

“Alle remmen los!”

Groep 8 van Basisschool De Fijne Aarde neemt afscheid en gooit….“Alle remmen los!”
Musical "Alle remmen los" door groep 8 van De Fijne Aarde
Na maanden van voorbereiding en eindeloos repeteren was het woensdagavond 12 juli dan eindelijk zover: het afscheid van groep 8 van Basisschool De Fijne Aarde en natuurlijk de traditionele afscheidsmusical. 38 lichtelijk gespannen kinderen en 4 vreselijk zenuwachtige leerkrachten stonden klaar om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen.

Bij binnenkomst in Gemeenschapshuis De Blokhut in Helwijk, waar het optreden plaats vond, werden de gasten ontvangen door drie, in gouden jurken gehulde, Dreamladies. De genodigden mochten een plaatsje in de zaal uitzoeken, terwijl ze vanuit de coulissen gade geslagen werden door de sterren van de avond. Toch even kijken waar papa en mama gaan zitten en kort zwaaien om vervolgens giechelend weer backstage te verdwijnen. Een leuke fotoserie van de kinderen en een fantastisch startfilmpje luidden de avond definitief in.

Musical
In de musical “Alle remmen los” leren we Job kennen, de vrolijke buschauffeur van Lijn 8. Zijn zus Tess en hij hebben een busreis georganiseerd, maar die verloopt niet helemaal vlekkeloos. Er komen allerlei passagiers aan boord van de bus, zoals een bruid zonder man, maar mét (verdrietige) bruidsmeisjes, de zussen Zus, Zo, Bo en Mo Samsonite, het gezin Ben, Bella en Bente Bruin en het echtpaar Noten. Mart en Bart Laagkamer en hun managers zijn op zoek naar nieuwe hits en willen gaan zwemmen in een bak met geld. Maar ook zien we meneer en mevrouw Van Dalen met een mysterieus koffertje de bus in komen. Dit koffertje trekt de aandacht van de malle dievenfamilie Criminelissen. We komen erachter dat iedereen graag naar een andere bestemming wil reizen, maar gelukkig heeft buschauffeur Job overal een oplossing voor. Hij schakelt de hulp in van zijn vrienden en maakt het voor iedereen een bijzondere reis. Professor Elektra en haar assistent Dynamo hebben een supersonische bus uitgevonden en musicalhelden als Annie, Jasmine van Aladdin, de Dreamladies, Danny uit Grease, Willy Dronka en de groene ster uit Wicked komen allemaal voorbij. Jack, Jackie, Spoekie, Doekie, Creepy en Graat vertellen dat Londen vanavond leidt aan Saturday Fright Fever.
Maar waarom zitten al deze mensen toch bij elkaar in de bus en wat zit er toch in dat mysterieuze koffertje van meneer en mevrouw Van Dalen? Het aanwezige publiek weet het inmiddels.

Afscheid
Na de musical was de avond natuurlijk nog niet afgelopen. “Afscheid nemen van de basisschool doe je maar één keer in je leven en dus moet dat ook met “alle remmen los” gedaan worden!”, aldus juf Eline, meester Dwayne, meester Ryan en juf Andrea. Deze leerkrachten hebben het afgelopen schooljaar groep 8 van De Fijne Aarde begeleid. Een flinke klus, want de klas bestond uit 38 leerlingen. Na de fusie tussen de Julianaschool en de Kennedyschool werd er besloten de groepen 8 van beide scholen samen te voegen, met als de forse groep als resultaat. Bescheiden als de juffen en meesters zijn, vertellen ze dat het voornamelijk aan de kinderen zelf te danken is dat ze binnen één week al een hele hechte groep waren.

Limericks
Omdat ieder kind het natuurlijk verdient om even in de schijnwerpers te staan, hadden Eline en Dwayne een reeks limericks voorbereid. Om beurten zongen zij de jongens en meisjes toe in de bekende rijmvorm en natuurlijk werd tussendoor steeds luidkeels het “laaa la la la laaa la” ingezet door alle aanwezigen. Lovende woorden, grapjes met een duidelijke knipoog en de toekomstplannen kwamen muzikaal voorbij, waarvan niet alleen de kinderen zichtbaar genoten, maar zeer zeker ook de papa’s en mama’s.
Voor juf Andrea was het ook een bijzondere avond. Toen veel van de kinderen die nu afscheid van de basisschool nemen voor het eerst naar het kinderdagverblijf gingen, leerden zij daar juf Andrea al kennen. Inmiddels werkzaam als juf op de basisschool in de bovenbouw kon zij hilariteit creëren met haar uitspraak: “Ik heb van veel van jullie de billetjes nog geveegd en de luiers nog verschoond!”. Een door haar zelf voorgedragen passend gedicht aan de kinderen maakte een diepe indruk op alle aanwezigen.

Morgen wordt fantastisch
Nadat, namens alle ouders, de juffen en de meesters nog in het zonnetje gezet waren, werd de avond afgesloten met een lied van Juf Eline en meester Dwayne aan de fijne groep kinderen van groep 8. Zij brachten een op de jongens en meisjes aangepaste versie van “Morgen wordt fantastisch” van Acda en de Munnik ten gehore. Toen bleek de doos met tissues, die de verdrietige bruidsmeisjes van de musical bij zich hadden, plotseling heel noodzakelijk te zijn. Het afscheid van de basisschool was nu echt een feit.
Alex, Loïs, Tycho, Lotte, Kimberly, Finn, Jelle, Eline, Tess C, Luuk, Jari, Davine, Evy, Eva K, Renske, Maaike, Evi, Isa, Sofie, Elise, Benthe, Mirthe, Javi, Caia, Phileine, Eelon, Tess D, Sophie K, Elvira, Mike, Sahir, Jaro, Nova, Mark, Dewi, Eva H, Elisa en Chelsey, heel veel succes in de toekomst en een hele fijne vakantie!

Advertenties