Skip to main content

André de Regt met recht geridderd

André benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-NassauAndré de Regt met recht geridderd
Foto Jan Gorter
De De Regtjes zouden deze dag besteden aan hun trouwdag. Die is op 27 april. Maar dat feestje vieren ze op een later moment. André ontving vrijdag burgemeester Aart-Jan Moerkerke bij hem thuis, samen met zijn geliefde familie en vrienden.

De woorden van de beroemde dirigent Leonard Bernstein werden aangehaald door de burgemeester: "Toewijding en passie zijn niet alleen de sleutel tot succes in de muziek, maar ook tot het leven zelf." Deze woorden weerspiegelen het leven van André, waarin hij elke uitdaging omarmt en transformeert tot iets buitengewoons.

Muzikale gemeenschap
André, een man van ongekende toewijding, heeft zijn stempel gedrukt op diverse facetten van de muzikale gemeenschap. Als medeoprichter en voorzitter van het Regio Orkest West-Brabant heeft hij de klanken van saamhorigheid laten weerklinken door de straten van Fijnaart en ver daarbuiten. Zijn leiderschap, visie en vermogen om anderen te inspireren hebben het orkest naar ongekende artistieke hoogten geleid.

Black Sheep Swing Band
Maar zijn dienstbaarheid beperkt zich niet tot alleen muziek. Als voorzitter van de muziekvereniging Jeugd en Kunst uit Fijnaart en als vooraanstaand medeoprichter, voorzitter en lid van de Black Sheep Swing Band uit West-Brabant, heeft hij de noten van vreugde en verbondenheid laten weerklinken, ongeacht de locatie. Zijn bijdrage strekt verder dan alleen muzikale klanken; het is een symfonie van gemeenschapszin en inspiratie.

Kiwanis Moerdijk
Als medeoprichter van Kiwanis Moerdijk heeft André zijn krachten gebundeld met gelijkgestemden om het leven van anderen te verrijken en bruggen te bouwen naar een betere toekomst. Zijn toewijding en vastberadenheid, zelfs in de administratieve taken, zijn een voorbeeld voor velen.

Onvermoeibare inzet
De burgemeester bedankte hem voor zijn onvermoeibare inzet, zijn tomeloze toewijding en het feit dat zijn hart altijd op de juiste plek zit. Morgen kunnen alle gedecoreerden gefeliciteerd worden tijdens de aubade, maar André zal zeker ook te vinden zijn bij de kerk voor het Rad van avontuur.

Advertenties