Skip to main content

Lintje voor Anton FensLintje voor Anton Fens
Foto Jan Gorter
Aan de Drogedijk woont Anton Fens. Hij werd tijdens de jaarlijkse lintjesregen verrast door wethouder Pauline Joosten. Voor zijn tomeloze inzet voor het carnaval bij de Errepelrooiers in Wagenberg werd Anton koninklijk onderscheiden.

In Wagenberg was Anton lid van de Raad van Elf van 1973-1997. Hij heeft zich ingezet voor alle facetten van het festijn: van het smeden van insignes tot het bouwen van praalwagens, het organiseren van kindermiddagen tot bejaardenbijeenkomsten. Dit moet toch een man zijn die van een feestje houdt.

Fotografie
Naast zijn passie voor carnaval koestert Anton een andere liefde: fotografie. In 1982 richtte hij Fotoclub Dinasa op, waar hij trachtte de buitenwereld naar binnen te brengen voor hen die niet meer zo makkelijk naar buiten konden. Als voorzitter leidde hij de club met verve, gaf technische presentaties, organiseerde fototochten en jaarlijkse exposities.

Cameraman
Van 1992 tot 2008 was Anton cameraman bij TV Extra Drimmelen, waar zijn streven om de buitenwereld binnen te brengen eveneens slaagde. Hij regisseerde onder meer de uitzendingen van raadsvergaderingen. Na 1996 vond hij zijn roeping bij Baronie TV, waar zijn passie voor carnaval en camerawerk samensmolten, met een opmerkelijk kijkerspubliek van destijds 173.000 zielen.

Stilzitten
Stilzitten zit niet in het vocabulaire van Anton. Zo ondersteunt hij af en toe de 50+Tennis in Klundert en biedt hij incidenteel zijn diensten aan voor reportages. Als timmerman verleent hij hand- en spandiensten bij De Molen van Oudemolen, waar men hem zeer waardeert.

Blijk van erkenning
Deze vele vormen van vrijwilligerswerk in de loop der jaren zijn niet onopgemerkt gebleven. Ze getuigen van een immense maatschappelijke betrokkenheid. Als blijk van erkenning speldde de wethouder Anton de onderscheiding op die hoort bij de benoeming tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Advertenties