Skip to main content

Arjan Leijten gaat los op golfbaan Albatross

Podiumplaats glipt Toon Nuiten door de vingers…Arjan Leijten gaat los op golfbaan Albatross
Podiumplaatsen voor (vlnr): Jurgen van Hoof, Arjan Leijten en Olaf Roks.
De Rydercup is het belangrijkste en grootste golfevent ter wereld: de beste golfspelers van Europa strijden dan tegen de beste spelers van de Verenigde Staten. Dit jaar won Europa! In het weekend dat om die Rydercup werd gestreden togen op 30 september de beste golfers uit de Fendert, de Fendertsmannen, met in totaal 18 man richting Prinsenbeek. Op deze zonovergoten dag was Golfclub Albatross het strijdtoneel. Deze 9-holes parkbaan op een eeuwenoud landgoed, heeft tal van waterpartijen, prachtige houtwallen en bunkers op strategische plaatsen. Kortom, een lastige baan om je handicap te lopen en dat werd duidelijk in de uiteindelijk uitslag. Op Arjan Leijten na speelden alle Fendertsmannen onder hun eigen handicap.

De keuze voor Golfclub Albatross was gemaakt door Robby Haverkamp, de organisator van de alweer 9e Fendertsmannenwedstrijd in dit lustrumjaar. Robby had alles top geregeld. Bij binnenkomst van de 18 Fendertsmannen stond de koffietafel al klaar en werd al snel heerlijke geurige koffie uitgeserveerd. Naast de koffietafel had Robby een groot televisiescherm laten ophangen waardoor de Rydercupwedstrijden zelfs tijdens het nuttigen van de koffie met appeltaart, desgewenst met een toefje slagroom, gevolgd konden worden. En passant vond de loting van de indeling van de flights plaats. Er was echter meer aandacht voor de Europees beste golfspeler Jon Rahm, die op het televisiescherm magistrale slagen wist te fabriceren, dan voor de loting. Eigenlijk uitzonderlijk, want normaliter wordt er driftig gevolgd wie als eerste bier en bitterballen mag bestellen na 18 fairways afgestruind te hebben. Want u begrijpt, beste lezer, dat er door de spelers uit flight 1 al menige biertjes en bitterballen naar binnen zijn gewerkt wanneer de spelers van flight 6 pas pakweg een uur later de baan af komen.

Wel of geen Rydercup, de wedstrijd moest wel starten. Maar was er wel genoeg focus bij de mannen? Nog even snel inslaan op de driving-range en dan op naar de eerste Tee-box om de wedstrijd echt te starten. En daar kwam dan toch bij enkelen extra spanning op het gezicht tevoorschijn. Wie pakt de dagzege? En kunnen kanshebbers voor de jaartitel hun slag vandaag slaan nu Ben Vos, de huidige lijstaanvoerder, door omstandigheden zich had moeten afmelden voor deze wedstrijd?

De top 5 van de dag in beeld

Op de vijfde plaats eindigde Martin van Diepen. Martin liep in flight 6 en mede daardoor werd het een moeilijke dag voor hem. Er was veel vertraging in de baan en inderdaad, pas een uur later nadat flight 1 al het eerste biertje had besteld putte hij zijn laatste balletje. Toch sprokkelde hij 29 punten bij elkaar. Evenveel als Toon Nuiten (6e) en Ger Tegelaar die met dezelfde 29 punten 4e werd. Toon was woest op zichzelf, hij stond voorgesorteerd om de dagzege  naar zich toe te trekken. Hij liep een prima ronde. Tot aan hole 14 waarna onze hooggewaardeerde voorzitter 4 strepen (hole zonder score, beste lezer…) op rij moest noteren. Werkelijk Nuiten-onwaardig!

Dan gaan we naar de echte podiumplaatsen. De golfweek recent in Noord-Frankrijk had Olaf Roks goed gedaan. Hij eindigde op de 3e plaats met 30 punten en werd beloond met een flesje witte wijn. Een flesje rosé voor de tweede prijs ging naar Jurgen van Hoof met 32 punten. Uw verslaggever heeft het al eens eerder gezegd, als Jurgen zijn tennisracket aan de wilgen hangt en zich gaat storten op het golfspelletje dan is hij ‘in no time’ Fendertsman van het Jaar.

En dan de eerste prijs… helemaal los van de rest van het veld met 39 punten: Arjan Leijten. De afgelopen weken was Arjan echt in een diep golfdal terecht gekomen. Uw verslaggever was daarvan zelf getuige. Het scheelde soms maar weinig of de club waarmee weer een slechte afslag was geproduceerd zou als een helikopterwiek over de baan vliegen. Gesteund door zijn Wouwse golfkompanen herpakte Arjan zich gelukkig. Als een ware dagkampioen nam hij deze dag de beker in ontvangst. En een flesje rode wijn.

Lekkere biertjes waren er voor de winnaars van de Neary, Leary en de Longest, opgeëist door respectievelijk Robby Haverkamp, Luuk Frijters en Toon Nuiten. En ook biertjes voor de ‘winnaar’ van de poedelprijs, gewonnen door Pascal Kreeft met 17 punten.

Robby Haverkamp organiseerde zowel de golfdag als de avond op superieure wijze. Bij De Graanbeurs werd in de namiddag nog even driftig nagepraat over de hinderlijke waterpartijen van Albatross en de 39 punten van Arjan Leijten. Met bijna 40 man (incl. partners en kinderen) gingen de Fendertsmannen aan tafel en werd er heerlijk gegeten in het schitterend verbouwde eetcafé aan de Kadedijk.

Voor de statistici onder ons nog even de actuele stand van de jaarrangschikking, op basis van de resultaten van de beste 5 gespeelde wedstrijden:

1. Ben Vos - 185 punten

2. Wim van Alphen - 183 punten

3. Robby Haverkamp - 178 punten

4. Luuk Frijters - 171 punten

5. Ger Tegelaar - 171 punten

6. Bas van Oosten - 166 punten

7. Martin van Diepen - 163 punten

8. Arjan Leijten - 163 punten

9. Rene Consenheim - 159 punten

10. Robert Moorman - 155 punten

11. Toon Nuiten - 151 punten

12. Olaf Roks - 150 punten

13. Lex van Dis - 145 punten

14. Arjan Magielse - 137 punten

15. Ben Lauwers - 100 punten

16. Peter Rutters - 87 punten (4 wedstrijden)

17. Jurgen van Hoof - 87 punten (3 wedstrijden)

18. Pascal Kreeft - 63 punten (4 wedstrijden)

19. Anton Verhagen - 60 punten (3 wedstrijden)

20. Jo de Rooij - 0 punten (niet gespeeld dit jaar)

21. Martijn Sprenkels - 0 punten (niet gespeeld dit jaar)

Advertenties