Skip to main content

Bailaremos hoopt dans(stijl)taboe te doorbreken in Fijnaart!

Bailaremos dansavond gemengde dansstijlen bij buurtvereniging ‘De Driehoek’Bailaremos hoopt dans(stijl)taboe te doorbreken in Fijnaart!
Bailaremos dansfeest in buurthuis 'de Driehoek' - Foto's door: T.M.M. Theunissen
Sinds eind 2023 geeft Bailaremos 1 keer per week dansbegeleiding in het buurthuis van buurtvereniging ‘De Driehoek’ voor de (Country) Line Dance. Deze samenwerking is sinds begin 2024 al uitgebreid naar een 2e avond vol dansen met alle Latin-American dansstijlen. In totaal wordt nu per week gemiddeld een 60-tal deelnemers geëntertaind op de dansvloer. Voor de eigenaren Thijs en Danielle Theunissen die dit, naast hun fulltime baan, met veel plezier opgezet hebben, is dit een groot succes te noemen. Maar dansen is niet alleen een leerproces, het moet ook gewoon een feestje zijn!

Dansfeesten
Natuurlijk is elke avond waarop gedanst wordt een feestje, althans dat probeert Bailaremos er altijd van te maken samen met de leden, maar toch kunnen er nog wat zeilen bijgezet worden. Om deze reden is besloten om ook dansfeesten op te zetten waarbij geen uitleg gegeven wordt. Het doel is gewoon een avond lekker dansen wanneer je daar zin in hebt, maar ook een drankje kunnen drinken en naar andere dansers kijken. Dit is natuurlijk een concept dat al op meerdere locaties gehouden wordt, maar toch proberen Thijs en Danielle met Bailaremos iets bijzonders neer te zetten in de danswereld…

Taboe doorbreken
Het bijzondere van de dansfeesten van Bailaremos is dat het een dansavond is van gemengde dansstijlen in zowel duo- als solo-dansvorm. Zelfs als een dansstijl door Bailaremos niet begeleid wordt, kan het op deze avond aangevraagd worden! Veel dansstijlen hebben van nature een eigen ‘cluster’ zoals: Salsa – Bachata – Kizomba – Merengue, Ballroom en Latin Stijldansen, (Country) Line Dance. Hierbij voelt het soms alsof er een ongeschreven regel is dat deze stijlen niet mogen mengen met elkaar. Thijs en Danielle vinden het belangrijk dat er genoten kan worden van het dansen en vinden dat dit taboe doorbroken moet kunnen worden. Wie weet zie je ineens een andere stijl dansen die je ook leuk lijkt!

Succes is gebleken
Het is altijd spannend om nieuwe dingen te proberen, al helemaal als je al relatief nieuw bent in de omgeving, maar gelukkig is het eerste dansfeest al een succes geweest! Met meer dan 50 aanwezigen is er een avond lang gedanst in allerlei dansstijlen, duo en solo. Wat een avond!

Volgende dansfeest
Het volgende dansfeest zal tegelijk zijn met de start van het nieuwe dansseizoen van Bailaremos op 10 mei 2024. Van 19.30-20.30u is er een korte workshop van verschillende dansstijlen ter promotie van het nieuwe seizoen en daarna gaan de lichten uit, muziek en spots aan… Dansen maar!

Kijk voor meer informatie op www.bailaremos.nl, word lid van de facebookpagina van Bailaremos en van de buurtvereniging en blijf vooral een trouwe lezer van Fijnaart lokaal(.nl), dan zult u zeker op de hoogte blijven!

Advertenties