Skip to main content

Bas van Oosten weer weekendwinnaar

Ben Vos leider in jaarcompetitie: Toon Nuiten volledig overstuurBas van Oosten weer weekendwinnaar
Briljant blinkende bekers voor op het nachtkastje (als er nog plaats is)
Elk jaar trekken uw befaamde Fendertsmannen® een lang weekend erop uit om te gaan golfen in den vreemde. Naast hun golfuitrusting nemen de ballende boomers allerlei essentialia mee zoals een JBL-speaker, speelkaarten, muntgeld en paracetamol (zetpilvorm).

Dit jaar werd naar België en Zuid-Limburg gereisd. Waar het zelfs nog warmer was dan tijdens de weekendreis naar het zuiden van Portugal vorig jaar. Nu hebben de Fendertsmannen® met veel plezier en vertier al vele landen bezocht: Ierland, Duitsland, Spanje, Portugal, België, Duitsland. Frankrijk ligt een beetje moeilijk bij de Fendertsmannen®. Het is weliswaar een mooi land met heerlijke wijnen maar de Fransen zijn slechte mensen die elkaar vreselijke dingen aandoen. Het is niets voor niets beste lezers, dat over de gehele wereld Franse woorden worden gebruikt voor de vreselijke ellende die mensen elkaar aandoen, zoals sabotage, guillotine, fusilleren en soixante-neuf.
Hoogtepunt van elk golfweekend is de rustdag. Organisator Lex van Dis maakte daar een spectaculaire vrijdag van! Met buiten karten (u leest het goed; karten, niet kaarten) alwaar Robby Haverkamp de snelste rondetijd neerzette, gevolgd door Olaf Roks (met slechts enkele kilo’s verschil voor de eerste plaats) en Luuk Frijters. Na het karten een lunch op het drielandenpunt, een exquise wijnproeverij in Maastricht, een copieus Italiaans diner, daarna volop bier & feest in de Karkol en in de vroege ochtend met de taxi terug. Om moe van te worden, zonder zetpillen (extra large) niet vol te houden.

Naast al het vertier werd er ook nog gegolfd. Allereerst donderdag op golfbaan Spiegelven te Genk België. Ben Vos won zijn eerste wedstrijd van het seizoen, gevolgd door Robby Haverkamp en Arjan Magielse op plaats drie. Lex was meer bezig met zijn organisatie dan met zijn slag en werd laatste.
Op zaterdag namen uw Fendertsmannen® bezit van de Maastrichtse. Rene Consenheim had zijn insulinespuit inmiddels teruggevonden en pakte de eerste plaats. Bas van Oosten op twee en Ben Vos op drie. De rigoureuze rustdag speelde Robby Haverkamp zwaar parten: laatste.
Des avonds had Lex uiteraard een buitensporige barbecue georganiseerd met een door Luuk Frijters en Married Martin van Diepen georganiseerde Fendertsmannenkwis®! Immers, u weet dat sinds hun debuut op de Fendert Kwis afgelopen jaar uw Fendertsmannen® dol zijn op triviale weetjes. Omdat de Fendertsmannen® reeds twintig jaar bestaan gingen 40 kwisvragen uiteraard over de Fendertsmannen® zelf! Een rijke avontuurlijk historie werd hilarisch herbeleefd.

Terug naar het golfen. Naar Toon Nuiten om precies te zijn. Na twee wedstrijddagen realiseerde Toon zich niet alleen dat Ben Vos bovenaan het weekendklassement staat maar ook eerste in de jaarcompetitie. Een publicitair en reputationeel rampscenario speelde zich af in Toons bovenkamer. Voorzitter Toon in de afgelopen 20 jaar nimmer Fendertsman® van het jaar geworden en Ben wel? Ben bezit nog minder dan een fractie van de vele talenten en competente capaciteiten die Toon heeft. En dan hoeft Toon het nog geen eens over zijn eigen meer dan goddelijk uiterlijk te hebben. Dat kan toch niet waar zijn?
De zondagwedstrijd: Ger Tegelaar was zijn wederimmigratierompslomp eindelijk te boven en eiste de eerste plaats op. Gevolgd door niemand minder dan Lex die inmiddels terecht kon bogen op een bijzonder geslaagd weekend. Robby was hersteld van de rigoureuze rustdag en werd derde. Olaf Roks had zijn zinnen op de poedelprijs gezet.

Bas van Oosten bleek de meest hittebestendige speler en pakte -net als vorig jaar in Portugal- de grootste blinkende weekendbeker. Met zijn schitterende comeback op zondag kon Lex nipt de tweede plaats claimen, net voor Ben. Ben Vos heeft weliswaar dezelfde lengte als Volodymyr Zelensky maar niet zijn dapperheid. Knikkende knietjes verhinderden herhaling van zijn eerdere topprestaties en dat leverde onze silver fox het brons op. Ben behield wel zijn koppositie in de jaarcompetitie, Toon! Omdat een afgepeigerde Arjan Leijten voortijdig het strijdtoneel had verlaten werd Olaf Roks over alle drie de wedstrijden weekendlaatste.

Advertenties