Skip to main content

Bedrijfsbezoek van De Ondernemersvereniging Fijnaart aan Omzien UitvaartbegeleidingBedrijfsbezoek van De Ondernemersvereniging Fijnaart aan Omzien Uitvaartbegeleiding
Presentatie van Lonneke de Vrij

Woensdagavond hebben 24 leden van de Ondernemersvereniging het jaarlijkse bedrijfsbezoek gebracht, deze keer aan Omzien Uitvaartbegeleiding van Lonneke de Vrij en Janita Bom. Bij binnenkomst konden we de Rouwhuiskamer bekijken. In deze huiselijke omgeving kan de overledene tussen overlijden en uitvaart verblijven wanneer om welke redenen dan ook een thuisopbaring niet mogelijk of wenselijk is.
Wim Langbroek heeft hierna een korte lezing gehouden over de ontstaansgeschiedenis van De Ontmoetingskerk en welke reis het mooie witte orgel heeft afgelegd door Nederland voordat het in De Ontmoetingkerk is geïnstalleerd.
Hierna nam Lonneke ons mee in haar verhaal hoe zij 7 jaar geleden is begonnen met haar bedrijf en wat ze nu allemaal kan aanbieden na het overlijden van iemands geliefde. Lonneke vertelde wat haar motivatie is geweest om te starten als uitvaartbegeleidster en hoe zij haar bedrijfsfilosofie uitdraagt. Niks geen standaard uitvaart met standaard kist en kopje koffie met cake maar rust en geborgenheid in een verdrietige periode.
Soms wordt ze voor het overlijden al ingelicht over de wensen van het afscheid nemen, van een kennismakings- en informatiegesprek tot het regelen van de totale uitvaart maar meestal wordt ze ingeschakeld na het overlijden. Op zorgzame en eigentijdse manier begeleidt zij de families en vrienden rondom het overlijden en de uitvaart, de vele keuzemogelijkheden die er zijn te maken zijn enorm tegenwoordig.
Hierna zijn we naar De Dorpskerk gewandeld en heeft Wim Langbroek het verhaal verteld van deze kerk. De Dorpskerk is een Rijksmonument en een bezoek zeker waard.
Aansluitend heeft de ledenvergadering plaatsgevonden in de Vijverhof die we hebben afgesloten met een gezellig samenzijn en een drankje. Onze dank aan Lonneke de Vrij voor het inspirerende verhaal over haar bedrijf en Wim Langbroek voor de informatie over de kerken.

Advertenties