Skip to main content

Bekende Fendertsman Jan Gorter binnenkort 70 jaar

Feest bij de Familie GorterBekende Fendertsman Jan Gorter binnenkort 70 jaar
Foto: familie Gorter
Founding Father Jan Gorter is aankomende zondag jarig! De bekendste Fijnaart-fotograaf mag op 15 oktober maar liefst 70 kaarsjes uitblazen.

Wie kent Jan niet? Hij is altijd de paden op en de lanen in. Voorheen met hond Mike en tegenwoordig met zijn camera, om wandelend of met de 'ie-baik (e-bike) bossen, parken en landerijen af te struinen om de mooiste plekjes of gezelligste evenementen in Fijnaart te vereeuwigen. Wie had er bijvoorbeeld ooit gedacht dat er zulke fotogenieke klaprozen in Fijnaart staan? Of hardwerkende schapen? Bomen? Jan kiekt voor zijn eigen portfolio, maar ook voor uw favoriete en bekendste weekkrant.

Dat Jan 70 jaar wordt, gelooft natuurlijk niemand. Maar het is echt waar! Bijna zeventig jaar geleden kwam de ooievaar namelijk langs in Den Haag. Jan Johan werd geboren! Zoon van Jaap en Leny en broertje van Helen. Jan groeide op in de Zuid-Hollandse contreien en kocht ook in de hofstad zijn eerste huis.

In 1981 liet Jan -met inmiddels grote liefde Marianne- de Haagse hopjes voor wat ze waren en vestigde zich, vanwege werk in Antwerpen en later in Moerdijk, op de klei in het pittoreske Fijnaart. Tussen alle zakelijke bedrijvigheid door, hield bezige bij Jan ook regelmatig verschillende ballen hoog in de Fendertse commune. Tennisballen bijvoorbeeld, als lid en secretaris van de tennisclub. Of voetballen, als trouwe supporter van voetballende zoon Joost bij v.v. De Fendert. Tegenwoordig houdt Jan vooral volleyballen hoog, als sporter en secretaris/penningmeester bij SportClub 50+.

Jan houdt niet van aandacht. Hij is een stille kracht en een stille genieter. Maar dat je 70 mag worden, verdient toch wel een klein beetje aandacht. Dus gefeliciteerd (o)pa, en dit stukje in de krant moet je toch echt accepteren!

Wie Jan wil feliciteren op 15 oktober, kan een fysiek kaartje in de bus doen bij Dauwdruppelhof 16 of een digitale felicitatie schrijven aan Jan Gorter of EauQuai Photography op Facebook en Instagram.

 

Advertenties