Skip to main content

Ben jij de reddingsboei voor mantelzorgers?Ben jij de reddingsboei voor mantelzorgers?
MOERDIJK. Ze doen het uit liefde, maar niet iedereen zit erop te wachten… mantelzorg. Als iemand in de naaste omgeving hulpbehoevend wordt, komen ouders, kinderen of buren in actie. Zij worden ineens mantelzorger. Maar er komt vaak zo veel op ze af, dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Dan kan een mantelzorgcoach een reddingsboei zijn. Surplus is daarom op zoek naar vrijwillig mantelzorgcoaches.

Een vrijwillig mantelzorgcoach biedt een luisterend oor en praktische ondersteuning aan de (dreigend) overbelaste mantelzorger. Deze vrijwilligers komen bij mensen aan huis en zijn in staat snel een vertrouwelijke band op te bouwen. In gesprekken met de mantelzorger krijgen ze door goed te luisteren en door te vragen een duidelijk beeld van de situatie en de hulpvraag. Met praktische tips en ondersteuning weten zij de zorgkracht van mantelzorgers te vergroten. De trajecten zijn meestal kortdurend van aard. De uren zullen flexibel zijn, maar altijd in overleg. Geen enkel traject is hetzelfde. Het is maatwerk, afwisselend en enorm waardevol.

Wat Surplus vraagt en te bieden heeft

Ursula Baaij is Coördinator Informele Zorg Moerdijk: “Het is niet niks wat we van de mantelzorgcoach vragen. Om dit mooie werk te kunnen doen moet je ook wel wat in huis hebben. Al onze vrijwilligers hebben een groot sociaal hart en zijn behulpzaam. Het is belangrijk dat ze goed kunnen luisteren en doorvragen. In deze functie is het handig kennis te hebben van Wmo en mantelzorgfaciliteiten of dit te willen leren. Het is wenselijk dat vrijwilligers flexibel inzetbaar zijn voor minimaal enkele uren per maand en mobiel zijn binnen de gemeente Moerdijk.”

Veel te bieden

Surplus zorgt goed voor haar vrijwilligers. Zo is er een inwerktraject op maat met aanvullende trainingen en workshops naar behoefte. Vrijwilligers kunnen aansluiten bij diverse activiteiten van Mantelzorg Moerdijk om de mantelzorgers goed te leren kennen en eventuele vragen te beantwoorden. Er zijn bijeenkomsten om ervaringen te delen met andere mantelzorgcoaches. Vrijwilligers gaan onderdeel uitmaken van een gezellig vrijwilligersteam. Zij kunnen terugvallen op de collega’s van de Informele Zorg en Mantelzorg Moerdijk. En niet te vergeten ervaring opdoen en de mogelijkheid een mooie band met anderen op te bouwen.

Reageren?

Interesse in deze mooie vrijwilligersbaan? Of een andere? Neem dan contact op met Ursula Baaij, Coördinator Informele Zorg bij Surplus. Mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0168-331357 (maandag, dinsdag en donderdag).

Advertenties