Skip to main content

Bericht van de wijkagent AugustusBericht van de wijkagent Augustus

Overlast scooters

De laatste weken heeft de politie meerdere meldingen ontvangen over overlast gevende scooter(s). Wellicht heeft u gemerkt dat er meer politie te zien is in de omgeving van Fijnaart. Er is namelijk aan de collega’s en met name collega motorrijders gevraagd om extra aandacht voor deze scooter(s). Ondertussen zijn er diverse scooters gecontroleerd en daar waar noodzakelijk ook verbaliseerd.

Op zondag 20 augustus 2023, tussen 19.15 uur en 19.30 uur, werd door een politiemotorrijder een grijze scooter gezien op de Kadedijk te Fijnaart. Deze scooter reed met een afgeplakte kentekenplaat en ging er bij het zien van de politiemotor direct vandoor. Deze politieagent besloot om niet de achtervolging in te zetten in verband met de aldaar aanwezige mensen.  

Mocht u informatie hebben over deze grijze scooter of getuige zijn geweest van deze bijna achtervolging, verzoek ik u om zich tot mij te richten; dit kan via mijn contactgegevens onderaan of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U mag hierbij het registratienummer PL2000-2023212189 benoemen.

Diefstal personenauto’s

In de nacht van woensdag 16 augustus 2023, 17.20 uur en donderdag 17 augustus 2023, 07.45 uur, is er vanaf de Tennislaan te Fijnaart een personenauto weggnomen. Dit betrof een personenauto van het merk Mazda, CX5, kleur zwart.

In de ochtend van woensdag 23 augustus 2023, tussen 08.00 uur en 11.00 uur, werd er vanaf de Beukenlaan Fijnaart een personenauto weggenomen. Dit betrof een personenauto van het merk BMW, type 3ER Reihe, kleur zwart.  

Alle weggenomen voertuigen betroffen vermoedelijk een sleutelloze autodiefstal omdat ze voorzien waren van een keyless entry systeem. De gedupeerden waren hun voertuig kwijt maar nog wel in bezit van alle sleutels. Een keyless entry systeem werkt doordat de sleutel continu een signaal naar de auto uitzendt. Autodieven gebruiken hightech apparatuur waarmee ze auto's met een keyless entry systeem op afstand kunnen ontgrendelen. Als zij zich op minder dan 6 meter van je autosleutel bevinden, kunnen ze hiermee het signaal van je autosleutel oppikken. Als de sleutels dichtbij de voordeur of een raam liggen, kan een dief het signaal buiten opvangen. Ze houden daarmee de auto voor de gek en kunnen de auto starten. Dieven werken vaak met meerdere samen om een auto te stelen. De ene dief staat met een apparaat bij de auto en de andere met een apparaat bij uw voordeur: ‘relay attack’. Hierbij wordt het signaal van de auto naar de autosleutel (smart key) onderschept en versterkt doorgestuurd. De dief kan de auto kan dan openen en starten.

Preventie.

De toegangsmogelijkheid is te verijdelen door de sleutel in een metalen voorwerp als een blik of een speciaal etui in huis te bewaren. Ook kan de toegangsmogelijkheid bij de dealer worden uitgeschakeld. Het CCV (https://hetccv.nl/keurmerken/particulier/auto-motor-en-scooter-beveiliging/keyless-entry/start-en-relay-attack/) geeft op hun website diverse tips om diefstal van keyless entry voertuigen te voorkomen.

Mobiel banditisme

De politie ontvangt jaarlijks diverse aangiftes van diefstallen van auto’s die voorzien zijn van een keyless entry systeem. De politie onderzoekt de aangiftes en start een onderzoek naar de autodieven. Zo wordt b.v. ook de mogelijkheid van mobiel banditisme onderzocht. Met mobiel banditisme bedoelen we internationaal rondtrekkende criminele bendes. Criminelen in deze bendes plegen allerlei misdrijven, vaak op bestelling, en verdienen daar hun geld mee. De criminelen verblijven vaak maar een korte tijd in Nederland. Hun tijdelijke verblijfplaatsen zijn meestal recreatieparken, campings, hotels en tijdelijk gehuurde woningen. Na een kort verblijf trekken de mobiele bandieten door naar een volgend land of gaan ze terug naar het thuisland.

Aantreffen drugslab.

De politie heeft op 16 augustus 2023, op het terrein van een vrijstaande woning in het buitengebied van Heijningen onderdelen van een drugslab aangetroffen. Het gaat onder meer om grote industriële ketels die gebruikt worden bij de productie van amfetamine. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen en Forensische Opsporing hebben ter plaatse onderzoek gedaan. Zij hebben vastgesteld dat eerder op deze locatie daadwerkelijk synthetische drugs geproduceerd zijn.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/16/08-onderdelen-drugslab-aangetroffen-in-heijningen.html

Vermoeden drugslab

Naar aanleiding van dit aangetroffen drugslab deed een oplettende burger een melding van een verdachte situatie, de melder had namelijk gezien dat er diverse jerrycans en apparatuur de woning ingebracht waren. Door de politie werd hier direct op ingezet door het inzetten van in burger geklede politiemensen. Deze politiemensen zijn enige tijd op en rondom de locatie geweest. Op dat moment was er onvoldoende aanleiding om de woning, zonder toestemming van de bewoner, te kunnen betreden. De dag later werd de bewoner door de wijkagent benaderd en is uitgesloten dat er op de locatie een drugslab of aanverwante artikelen aanwezig zijn. 

Met vriendelijke groet,

Pascal Weeterings

Wijkagent i.o.

Fijnaart, Heijningen, Zwingelspaan, Oudemolen, industrieterrein Dintelmond.

T – 0900 8844

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties