Skip to main content

Bericht van de wijkagent OktoberBericht van de wijkagent Oktober

Aanhouding agressieve dronken man:
Begin oktober werden collega’s naar de Sabinaweg in Heijningen gestuurd; door de melder werd gezien dat er een voertuig met veel schade en zonder inzittenden op de weg stond. Hierop belde de melder de politie.

Toen de politie op de Sabinaweg aankwam werd het voertuig met daarin 1 persoon aangetroffen. Deze persoon was onder invloed van alcohol. Toen de persoon uiteindelijk hoorde dat zijn auto getakeld zou worden in verband met het vrijmaken van de weg werd hij agressief richting de politie. De man nam een vechthouding aan waarop de politie besloot de man aan te houden door gebruik te maken van pepperspray. De pepperspray werkte direct en de man werd onder controle gebracht en aangehouden.

Het vermoeden bestond dat de man had gereden onder invloed van alcohol en een aanrijding had gekregen met zijn auto. Door het missen van de benodigde bewijslast om dit misdrijf te kunnen bewijzen is de man hiervoor niet veroordeeld.

Invorderingen rijbewijs
Door Team Verkeer van de politie, een eenheid gespecialiseerd op het gebied van de regelgeving omtrent verkeer, zijn er diverse rijbewijzen ingevorderd voor de overschrijding van de maximum snelheid met 50 km/h of meer. Deze invorderingen zijn gedaan op de Sabinaweg te Heijningen en de A59 te Fijnaart.
Een bestuurder uit Raamsdonksveer reed 159 km/h terwijl 100 km/h was toegestaan.
Een bestuurder uit St. Willebrord reed 158 km/h terwijl 60 km/h was toegestaan.
Een bestuurder uit Willemstad reed 122 km/h terwijl 60 km/h was toegestaan.
Een bestuurder uit Bergschenhoek reed 120 km/h terwijl 60km/h was toegestaan.
Een bestuurder uit Spijkenisse reed 120 km/h terwijl 60km/h was toegestaan.
Een bestuurder uit Willemstad reed 117 km/h terwijl 60 km/h was toegestaan.

Overlast vuurwerk
Ook in oktober kwamen er bij de politie en gemeente veel meldingen van overlast vuurwerk binnen. Naar aanleiding van deze meldingen en andere informatie is er vanuit de politie onderzoek gedaan en is er op 2 november een grote partij professioneel vuurwerk in een woning aangetroffen.

Hierna zijn de overlastmeldingen fors afgenomen.
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4365913/ruim-200-kilo-professioneel-en-geknutseld-vuurwerk-gevonden-in-woonhuis

Vuurwerkoverlast of -schades aan bijvoorbeeld ondergrondse containers en speeltoestellen kunt u als volgt melden: Bellen met de politie: 0900–8844 of de gemeente: 140168 (ma-do van 08.30-17.00 uur | vr van 08.30-12.00 uur). Online melden via moerdijk.nl/melding-woonomgeving of De buitenBeter-app.


Heeft u informatie over opslag, handel en transport van (professioneel) vuurwerk, vernielingen en vuurwerkbommenmaker? Meld het dan bij de politie via 0900–88 44 of, als u liever anoniem blijft, via www.meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch via 0800-7000.


Met vriendelijke groet,
Pascal Weeterings

Wijkagent Fijnaart, Heijningen, Zwingelspaan, Oudemolen, industrieterrein Dintelmond.

T – 0900 8844

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties