Skip to main content

Bezoek aan de tentoonstelling “De eeuw van Juliana” in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

De Seniorenraad organiseert op vrijdag 24 maart 2023 een busreis.Bezoek aan de tentoonstelling “De eeuw van Juliana” in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

De Seniorenraad organiseert op vrijdag 24 maart 2023 een busreis voor een bezoek aan de tentoonstelling 'De eeuw van Juliana' in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

We vertrekken rond 09:00 uur en hopen rond 18:00 uur weer terug te zijn.

De kosten van de busreis bedragen € 25,00 per persoon. Hierbij is koffie met een appelflap inbegrepen.

De kosten voor het bezoeken van de tentoonstelling zijn bij groepen van minimaal 10 personen € 17,50 per persoon, met een Museumkaart betaalt u € 2,50. Heeft u een Vriendenloterij VIP-pas dan heeft u gratis toegang tot deze tentoonstelling.

Een rijke collectie
In een spectaculaire paleissetting reizen bezoekers naar de Koninklijke wereld van Juliana en langs belangrijke gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis. Ruim vierhonderd objecten worden gepresenteerd: persoonlijke bezittingen, beeldende kunst, historische documenten en fotografie, bekende avondjaponnen, bijzondere filmfragmenten, koninklijk servies en meer. Variërend van gouden geschenken uit voormalig Nederlands-Indië, haar iconische inhuldigingsjurk, kleurrijke angisa’s (hoofddoeken) uit Suriname, de typerende Juliana-brillen, kinderkleding en speelgoed tot een compleet gedekte tafel in de setting van een glamorous staatsbanket en de Rolls Royce met monogram van de vorstin. Met ruim honderd objecten zijn de Koninklijke Verzamelingen de grootste bruikleengever van de tentoonstelling. De instelling organiseert de openstelling van de paleizen en beheert en ontsluit de bijzondere historische (maar ook hedendaagse) collecties die de geslachten Nassau en Oranje-Nassau in de loop der eeuwen bijeenbrachten en verzamelden. Andere objecten in de tentoonstelling zijn afkomstig uit tientallen musea en privécollecties.

Heeft u interesse om mee te gaan naar deze tentoonstelling, dan kunt u zich opgeven bij Kitty de Witte (0168-472602). U kunt ook een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld u dan bij het onderwerp 'Juliana' en geef uw naam, aantal personen, telefoonnummer en emailadres door en of u in het bezit bent van een Museumjaarkaart of een Vriendenloterij VIP-pas.

Deze busreis kan alleen doorgang vinden bij minimale deelname van 40 personen. Het maximum aantal is 58 deelnemers. Betaling achteraf. Meld u aan vóór 25 februari. Wacht niet te lang, want VOL=VOL.

Advertenties