Skip to main content

Circusacts om van te griezelen

Halloween’s Horror Circus op Fort SabinaCircusacts om van te griezelen
ThePictureProjects by Gert van der Ros
Aaah, het circus. Vermaak voor jong en oud. Lachen om doldwaze clowns, meeklappen met jongleurs en huiveren bij trapezewerkers. Maar niet in het Halloween Horror Circus dat vrijdagavond 27 oktober zijn tenten opslaat op Fort Sabina. Daar zorgen de clowns en andere artiesten voor het ene na het andere gruwelmoment. Durf jij het aan om flink te schrikken en te griezelen? Kom dan als Hooggeëerd Publiek naar het alternatieve circus op het fort.

Voor het derde jaar op rij kan er gegriezeld worden op Fort Sabina in Heijningen. Dit keer slaan Brasserie De Kletsmajoor en Stichting Moracay de handen ineen om de regio de stuipen op het lijf te jagen. “Een jaar geleden hadden we al het idee om met het thema circus aan de slag te gaan. Het idee daarvoor kwam van Berry den Hollander. Je kan met het circus namelijk alle kanten op”, vertelt Marelle Pet van Brasserie De Kletsmajoor. Het verhaal gaat over een circusdirecteur die door een stomme fout de circustent heeft laten afbranden. Geen mens en zeker geen clown heeft dat overleefd. En toch komen ze op vrijdagavond 27 oktober allemaal weer naar Fort Sabina.

21 acts
Op het terrein van Fort Sabina wordt een heerlijke griezeltocht uitgezet die de bezoekers zowel binnen als buiten langs 21 acts voert. “De ene is wat korter en de andere wat langer”, legt Linda den Hollander van Moracay uit. “Het zijn allemaal kleine sketches met een hoog griezeleffect.” “Het is ook heel gevarieerd”, vult Marelle aan. “Van de elektrische stoel uit de Exorcist tot een spookhuis. Ook hebben we dit jaar twee tunnels. Het is weer grootser opgezet dan vorig jaar en sowieso anders.” Om nog meer in de circussferen te komen, zijn er onder andere suikerspinnen en popcorn aanwezig. “Bij de entree en tijdens de route hebben we bovendien livemuziek”, kondigt Linda aan. In totaal zijn er 61 vrijwilligers tijdens het Halloween Horror Circus in de weer om iedereen te vermaken.

Vijf startmomenten
De griezeltocht duurt ongeveer een uur. De bezoekers kunnen vijf startmomenten kiezen. “De eerste is van 19.30 tot 20.00 uur. Die is echt bestemd voor de jonge kinderen. We doen het dan wat rustiger aan”, meldt Marelle. “Later op de avond gaan we meer los. We willen natuurlijk de mensen laten schrikken, maar het is niet de bedoeling om kinderen zo bang te maken dat ze niet meer durven te gaan slapen.”

Richting de 1000
Vorig jaar trok het Halloweenfeest op Fort Sabina bijna 800 bezoekers. “Dit jaar hopen we richting de 1000 te gaan”, zeggen Linda en Marelle eensgezind. De tickets kosten € 8,50 voor kinderen tot en met 12 jaar en € 13,50 voor iedereen vanaf 13 jaar. “Na afloop kunnen de mensen nog wat drinken in het horecagedeelte om na te praten. Het wordt zeker een gezellige, maar vooral griezelige avond.”

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op fortsabina.nl  

halloween horror circus2 small

Advertenties