Skip to main content

Collecteweek MS Fonds 'Samen sterk tegen MS'Collecteweek MS Fonds 'Samen sterk tegen MS'
Multiple sclerose is een slopende en onvoorspelbare ziekte die mensen treft in de bloei van hun leven. Er bestaan medicijnen die de ziekte afremmen, maar een oplossing voor MS is er nog niet. Het Nationaal MS Fonds toont in haar nieuwe campagne de impact van deze ziekte op gezinnen en spreekt een ferme ambitie uit: MS. Het stopt bij ons. Het stopt bij jou.

Gezinnen
In de campagne maken we kennis met kinderen die vertellen wat ze graag met papa of mama willen doen. Hun dromen zijn verrassend alledaags: van "samen met papa voetballen" tot "een dagje naar een pretpark met mama." De kinderen in deze gezinnen hebben één ding gemeen: een ouder met MS. Wat ze het liefste willen, is dat hun mama of papa weer beter wordt. "Laten we samenwerken om ervoor te zorgen dat dit de laatste generatie kinderen is die moet leven met een ouder met MS", aldus het Nationaal MS Fonds.

MS. Het stopt bij ons.
In de afgelopen dertig jaar zijn er zeker vorderingen gemaakt op het gebied van MS, maar onderzoekers weten nog niet precies hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen valt. Daar willen en gaan we verandering in brengen, vertelt directeur Rianne Wisgerhof. "Samen met MS-onderzoekers, collectanten, donateurs, artsen en iedereen die geeft om het welzijn van mensen met MS, streven we ernaar om MS te stoppen. Een gedurfd en ambitieus doel waarmee we willen laten zien dat we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat dit de laatste generatie zal zijn die moet leven met MS."

Het stopt bij jou.
"Hoe meer mensen meedoen, hoe meer geld we kunnen inzamelen voor onderzoek en hoe sneller we MS kunnen verslaan. Daarom roepen we iedereen op in de strijd tegen MS: Het stopt bij jou." Duizenden collectanten en coördinatoren zetten zich vrijwillig in tijdens de MS Collecteweek.

MS Collecteweek
Tijdens de nationale MS Collecteweek, die dit jaar van 27 mei t/m 1 juni 2024 plaatsvindt, halen collectanten geld op voor een toekomst zonder MS. Er zijn diverse vormen van collecteren mogelijk; van deur-tot-deur, cashless, digitaal en mobiel collecteren tot een statiegeldactie. De collecteopbrengsten worden ingezet om de missie van het Nationaal MS Fonds te realiseren: een toekomst zonder MS.

MS. Het stopt bij jou. Doneer voor onderzoek naar MS.

www.nationaalmsfonds.nl

Advertenties