Skip to main content

Corry-Anne de Geus-Breure ontvangt lintje

Geheel verrast door Burgemeester MoerkerkeCorry-Anne de Geus-Breure ontvangt lintje
Corry-Anne met bloemen
Corry-Anne de Geus – Breure uit Fijnaart is op 26 april geridderd tot lid van de orde van Oranje-Nassau. Zij werd verrast bij haar thuis door burgemeester Moerkerke, die haar de erepenning kwam overhandigen.

Corry-Anne is onder andere actief bij de Black Sheep Band, waar zij in 2006 een van de oprichters was. Ze heeft toen zeven jaar de rol van secretariaat op zich genomen. Na een pauze hervatte ze deze rol in april 2021 weer. In deze rol organiseerde ze onder andere vele benefietoptredens waar lokale en landelijke goede doelen baat bij hebben gehad.    

Naast muzikale inzet heeft ze zich ook ingezet als vrijwilliger bij de kerk van de Protestantse gemeente van Fijnaart, Heijningen en Standdaarbuiten. Ze heeft het ambt van jeugdouderling met veel enthousiasme opgepakt van 2008 tot 2012. Ze heeft hier onder meer de vakantie-bijbelclub in de herfstvakanties georganiseerd. Ook heeft ze vier jaar de schriftlezingen op zondag in de kerk gelezen. Als laatste is ze vanaf 2017 de BHV-er van de kerk. 

Corry-Anne was ook voor het Oranjecomité van Fijnaart een drijvende kracht. Zo was ze bestuurslid van 2011 tot 2019, en tot op de dag van vandaag enthousiast vrijwilligster. Ze heeft een grote verantwoordelijkheid getoond bij het organiseren van de dodenherdenkingen op 4 mei. Ook heeft ze scholen bezocht met actiepakketten en sprekers gezocht met een boeiend verhaal, die dan voor een klas verteld kon worden. Ook haar bijdrage aan Koninginnedag, Koningsdag en Bevrijdingsdag wordt zeer gewaardeerd.

Je kan Corry-Anne feliciteren bij de Aubade in Fijnaart.

Marjan de Haas

Advertenties