Skip to main content

Dag van de ouderenDag van de ouderen
Voor het eerst van mijn leven ben ik met mijn vrouw naar de Dag van de Ouderen geweest, tenslotte horen wij ook bij deze leeftijd categorie, compleet met wandelstokken en rollators.

De Seniorenraad Fijnaart en Heijningen organiseerden bij monden van Paula de Wit en Jolanda van Vlimmeren deze dag in de Graanbeurs waar toch 64 senioren op af waren gekomen en niet voor niets, het was een overvol programma.
Terwijl Nico Beerendonk en zijn vrouw Dieneke de gasten verrasten op een stukje onvervalst playbacken van de Volendamse formatie B.Z.N. kon men direct al na de koffie of fris, naar het koude buffet wat zoals vanouds bij de Graanbeurs , er uitstekend uit zag en naar ik vernam, ook uitstekend smaakte. Intussen waren Nico en Dieneke overgestapt op de country muziek waarop enkele dames uit het publiek op de vloer kwamen om een demonstratie Line Dance te geven, u ziet de sfeer zat er al goed in.

Intussen had het personeel van de Graanbeurs het warm buffet al klaar staan en konden de gasten, rij voor rij , hun bordje gaan vullen en waarmee, het was uitstekend en kom je in de verleiding om meer op te scheppen dan je thuis zou doen, maar omdat het zo lekker is doe je het toch.

Ondertussen waren Nico en Dieneke achter uit de coulissen gekomen met hun act, Andre van Duin en Corrie van Gorp, nou dat was een hilarisch gebeuren, werkelijk hun persiflage deed echt niet onder voor de echte, het lachen, gieren en brullen was niet van de lucht, dat was weer eens genieten, even de dagelijkse sleur vergeten. Na de volle magen kwamen er drie rondjes bingo waarbij de heer en mevrouw De Bock ook mee mochten helpen, u begrijpt dit werd een gezellige puinhoop natuurlijk want meneer De Bock bemoeide zijn eigen ook met de bingo, natuurlijk op een eerlijke maar ludieke manier en mevrouw De Bock hielp de mensen die minder rap waren om hun kaartje te laten controleren en de gewonnen prijs bij de winnaar te brengen. Als klap op de vuurpijl kwam Henk Westerink met een grote taart naar binnen lopen met sprankelend vuurwerk er op. Nu mochten de gasten nog één voor één om een bordje met ijs met chocolade, vanille en of warme kersen komen halen.

Intussen draaide Nico Beerendonk Nederlands talige muziek uit onze jonge jaren en  steeg de stemming met de minuut.
En de traditie wil dat er afgesloten wordt met een bakje koffie wat dan ook weer door het keurig personeel werd rondgebracht, bij deze dus de complimenten voor het hele team van de Graanbeurs, had was perfect, mijn broekriem moest weer een gaatje verder.

Natuurlijk ook veel lof voor Nico en Dieneke Beerendonk welke van vanaf 12 tot 16 uur ons allemaal een prettige, hilarische en muzikale middag hebben verzorgt.
En dan last but not least , Paula de Wit en Jolanda van Vlimmeren, dat jullie samen deze middag hebben georganiseerd zal de nodige vrije tijds besteding hebben gekost maar dames, jullie hadden eer van je werk, een ieder ging tevreden naar , en dat was toch de bedoeling.

Advertenties