Skip to main content

Dames 1 in de stijgende lijn

Het kan op twee manieren bekeken worden, maar we doen het graag vanuit een positieve blik. Dames 1 van vv De Fendert had eind januari 1 wedstrijd, tegen de koploper Kapelle, en die ging helaas verloren.

Vorige week hebben we uit tegen RKVV Roosendaal met 3 – 3 gelijkgespeeld, waar we vanuit mijn perspectief iets meer hadden verdiend.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Bruse Boys/Duiveland/SKNWK vr 1 op het programma. Een team waar we in onze 3e competitiewedstrijd onze andere nederlaag tegen hebben geleden. Een tegenstander die we niet mogen onderschatten, want zij wonnen vorige week van de koploper en waren nu zelf koploper, zij het met 3 wedstrijden meer gespeeld dan de 3 achtervolgers, waaronder wij. Mochten wij nog iets willen bereiken in deze competitie, dan dienden de punten in de Fendert te blijven. En de stijgende lijn zien vast te houden: na een nederlaag en een gelijkspel telde nu eigenlijk alleen een overwinning.

De technische staf had 3 plannen gemaakt om het sterke middenveld van de tegenstander de baas te zijn. Nadat we de toss gewonnen hadden, kozen we voor wind en zon mee. Vol wilskracht zetten we deze stugge tegenstander onder druk. Vanuit een paar corners kregen we 3 tot 4 goede kansen waarvan er zeker 1 of 2 wel in hadden gemogen. Aan het einde van de 1e helft kwamen de Zeeuwse dames er 2 keer goed doorheen, 1 keer werden we fantastisch gered door Kim, maar vlak voor rust was het schot onhoudbaar en gingen we enigszins teleurgesteld met een 0 – 1 achterstand aan de thee.

Positief bekeken hadden we nog een helft om het tij te keren. De 2e helft voetbalden we beter, zonder echte kansen te creëren. De tegenstander gelukkig ook niet. Soms is het dan goed om de kansen af te dwingen. Een bal bleef hangen op de 16 meter lijn van de tegenstander, waarbij er 2 Bruse dames wat afwachtend waren, Babette pakte wel goed door, ging er met de bal vandoor en schoof de bal netjes links onderin het hoekje. Het stond weer gelijk 1 – 1. Wij kregen er vleugeltjes van en zij werden zenuwachtig, zeker omdat Feli hun goede nr. 10 fantastisch uit de wedstrijd speelde. Na zo’n 35 minuten hadden we aanval over onze linkse kant, de tegenstander trok ook naar links, waarna de bal via Demi en Yan Yan naar de open rechterkant werd gespeeld. Hier dook Babette weer op en nu schoot ze de bal in de rechter kruising binnen: 2 – 1. Met vereende krachten, veel inzet en doorzettingsvermogen hebben we de voorsprong vastgehouden en de punten in de Fendert gehouden.

Als coaches zijn we bijzonder trots op de inzet, het fanatisme en hoe er op een positieve manier met z’n allen op een sportieve manier gestreden is voor de overwinning. Met wel 14 talenten die in aanmerking komen voor de ‘(Wo)Man of The Match’ en dus de stijgende lijn hebben doorgezet.