Skip to main content

Dansen bij 'De Driehoek'

Buurtvereniging 'De Driehoek' en Dansschool 'Bailaremos' starten een eerste samenwerkingDansen bij 'De Driehoek'
Buurtvereniging 'De Driehoek' - foto: Rinus Koster
Waar nu al biljartavonden, karaokeavonden en andere losse evenementen terug op de kalender stonden sinds de volledige sluiting van het buurthuis ten tijde van 'Covid-19', waren helaas de dansavonden nog niet teruggekeerd. Maar daar wordt nu een eerste verandering in gemaakt!

Buurtvereniging 'De Driehoek' is al een zeer lange tijd (opgericht anno 1970) bekend in de omgeving met veel goede initiatieven ter vermaak (borreltje, muziekje, hapje eten) maar ook zeker met liefdadigheidsacties (70+ kerstdiner, Sintacties). Het ledenbestand van de vereniging is groot, echter in de de laatste jaren bestempelde 'Coronajaren' was er minder mogelijk. Het bestuur heeft de periode van en direct na Corona aangegrepen om het pand aan de Kwartiersedijk 1A te Fijnaart een flinke opknapbeurt te geven in comfort, uitstraling en verduurzaming. Zo is het nu voorzien van onder andere airco en zonnepanelen.

Dansschool 'Bailaremos' eigenaren Thijs (30 jaar) en Danielle (32 jaar) geven sinds 2022 dansles in Rotterdam-Centrum. Nu ze verhuisd zijn naar de omgeving Fijnaart/Heijningen, hopen ze lokaal ook mensen te laten genieten van dansen. Ooit hopen ze een eigen dansschool aan huis te kunnen realiseren, maar zoals ze zelf zeggen: "De samenwerking met 'De Driehoek' is een geweldige start en de intentie is om het een lange samenwerking te laten zijn!"

Samenwerking
Hoe de samenwerking er exact uit zal zien zal afhankelijk zijn van de interesse in de danslessen en ook dansstijlen. Om te beginnen zal Bailaremos begeleiding gaan geven aan een Country Line Dance avond vanaf 1 november 2023. Een hele avond dansen en gezelligheid voor wie wil voor een kleine bijdrage. Daarna is er de mogelijkheid dit uit te breiden naar begeleiding van 'gezellig stijldansen' en de Latijns-Amerikaanse dansen: Salsa, Bachata, Merengue en Latin-Fit (solo).

Gezondheid - Saamhorigheid - Gezelligheid
Naast dat een dansavond in het buurthuis gewoon enorm gezellig is, is het bewezen dat dansen op vele manieren bijdraagt aan de gezondheid. Het vaker samenkomen in het buurthuis creëert ook nog eens saamhorigheid in de omgeving. Dat willen we toch voor De Fendert en omstreken?!


Advertenties