Skip to main content

De eerste paal is geslagen

Spelen op het schoolplein wordt wonen in de wijk "Het Schoolplein"De eerste paal is geslagen
Het is zover! Afgelopen vrijdag heeft wethouder Dingemans om 15:00 uur de eerste paal geslagen voor de bouw van de wijk "Het Schoolplein". De komende tijd worden er 8 geschakelde, 4 twee onder 1 kap woningen, 8 appartementen en 2 penthouses gebouwd.

Nadat de Julianaschool is verhuisd naar de Irenestraat en nu deel uitmaakt van De Fijne Aarde, werd het gebouw tot 2016 gebruikt door o.a. kinderopvang De Roef. In 2020 is het gebouw verkocht aan Fairway Projectontwikkeling. Er werd vertraging van nieuwbouw veroorzaakt door o.a. asbestverwijdering.

Het Schoolplein is een klein wijkje, maar is de start van verdere ontwikkelingen van woningen in de kern Fijnaart. Wethouder Dingemans benadrukte in een korte toespraak dat dit eerste project de doorstroom van bewoners zou bevorderen. Zo wordt het weer mogelijk om je te huisvesten in een gepaste woning.

Een van de toekomstifge bewoners benadrukte dat ze blij zijn met deze start, zodat zij hun ruime woning af kunnen staan aan, bijvoorbeeld, een gezin en zelf kunnen gaan wonen in een gelijkvloers appartement.

Nadat de wethouder had plaatsgenomen in de funderingsmachine, telde de projectleider af en werden er slingers de lucht in geschoten met confetti shooters. De gemeentelijke projectleider voor het nieuwe centrumplan, Jeroen Schrauwen, ziet dit als een startschot voor uitbreiding en het optimaliseren van de leefbaarheid in het mooie Fijnaart.

De oplevering van de wijk wordt medio zomer 2025 verwacht. Tevens worden er op korte termijn 5 woningen gebouwd aan de Kadedijk en wordt spoedig gestart met de bouw van 57 woningen in de toekomstige wijk Staalmeesters, wat beter bekend staat als "het oude ZNS terrein". De lokale makelaar, mevrouw Dane, liet weten dat er medio juni wordt gestart met de verkoop van de toekomstige woningen op dit terrein. Verdere info zal volgen in Fijnaart Lokaal. Na afloop van het boren van de eerste paal, werd er een drankje gedronken bij de lokale horeca.

Op een enkele woning na, zijn alle woningen en appartementen op de oude locatie van de Julianaschool verkocht. Vele oud leerlingen van de Julianaschool hebben leuke herinneringen aan de school. Leendert van de Merbel heeft enige tijd terug een mooi boek geschreven over zijn herinneringen aan De Julianaschool. Oud leerlingen uit 1979 halen binnenkort oude koeien uit de sloot tijdens een reunie. Het schoolplein van de Julianaschool behoudt zijn naam "Schoolplein", zodat het voor iedereen duidelijk is, dat er ooit een mooie school heeft gestaan.

De woningen worden bijna energieneutraal. Door het gebruik van duurzame technieken en installaties. Zoals alle nieuwbouwwoningen in Nederland wordt de wijk gasloos. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste duurzame technieken, waaronder een individuele bodemwarmtepomp per woning. Deze variant is hoogwaardiger dan het gebruik van een luchtwarmtepomp.

Het Schoolplein is een mooie nieuwe aanwinst voor Fijnaart en de start van meerdere opeenvolgende projecten.

Advertenties