Skip to main content

De Fendert 4 kroont zich tot kampioenDe Fendert 4 kroont zich tot kampioen
De Fendert 4
Zaterdagmiddag is De Fendert 4 kampioen geworden door op het eigen sportpark met 5-3 te winnen van Prinsenland.

Meermaals was de ploeg, onder leiding van Giel Magielse en Kees Jongmans, dichtbij. Het werd meermaals tweede en enkele jaren geleden gooide corona roet in het eten van de equipe. Dit seizoen leek alles op zijn plaats te vallen. Waar voorgaande jaren nog wel eens iets tegenzat was dit het huidige seizoen niet aan de orde, in tegendeel zelfs. Het kwartje viel veelvuldig richting de kant van De Fendert.
De Fendert 4 verloor dit seizoen slechts één keer en speelde één wedstrijd gelijk. De overige twintig wedstrijden werden gewonnen. Ondanks die bijzondere cijfers was het geen gemakkelijk seizoen; 7 van de 22 wedstrijden werden met minimale marge gewonnen. De kampioensploeg had patent op kleine overwinningen zo leek het.

Naar mate het seizoen vorderde begon ook het geloof bij De Fendert 4 toe te nemen dat dit wel eens jaar zou kunnen worden waarin het zou lukken.
Gelukkige overwinningen, mooie winstpartijen en bovenal hard werken op het veld deden het vertrouwen wekelijks groeien. Na iedere winstpartij werd er in het gezellige kantine van De Fendert al gesproken over een mogelijk kampioenschap. Al maakte de verliespartij op bezoek bij directe concurrent MOC ’17 het nog even spannend. De Fendert 4 bleef stoïcijns met het grote doel in het achterhoofd. Toen de directe concurrent ook nog punten ging verspelen hadden de mannen het weer in eigen hand. En dat gaven zij niet meer weg!

Zaterdag 18 mei stond bij de spelers en staf al een tijdje rood omcirkeld in de agenda. De wedstrijd der wedstrijden voor het team; de kampioenswedstrijd.
Om elf uur kwamen de spelers bijeen voor een evenwichtige lunch in voorbereiding op het duel. Iets eerder dan gebruikelijk werd de kleedkamer opgezocht, waar de spanning voelbaar was. “Het zou toch wat zijn hé, mannen”, zo klonk het meermaals. Na de lange warming-up, minuten voelde aan als uren, ging de ploeg nog even naar binnen voor wat laatste bemoedigende woorden. Leider Giel Magielse sprak zijn elftal dit seizoen nog één keer toe, alvorens zij aan de hand van de (klein)kinderen van de spelers richting het speelveld gingen. Langs de kant en op de route naar het veld stonden de supporters al klaar.

Het was nog nooit zo druk geweest bij een wedstrijd van De Fendert 4. Rijen dik stonden de mensen langs de kant om het team te steunen. De wedstrijd waar iedereen lang op heeft gewacht kon eindelijk van start gaan. Een prima wedstrijd van het team leverde een 5-3 overwinning op. Iedereen die er dit seizoen eens bij was geweest kon nog een invalbeurt maken en afzwaaiend leider Kees Jongmans kon nog één keer de rol van assistent-scheidsrechter op zich nemen. Na het laatste fluitsignaal kon het feestgedruis beginnen. In het profvoetbal wordt het niet altijd gewaardeerd, maar bij de Fendert 4 was de veldbestorming meer dan gewenst. Spelers vielen elkaar in de armen, champagne werd ontkurkt en het nodige vuurwerk ging in de lucht; De Fendert 4 is kampioen!

De club had een prachtige kampioensschaal geregeld en deze werd op het veld overhandigd aan aanvoerder en sterkhouder Rogier Peeraer. Na deze ceremoniële handelingen kon het grote feest beginnen. De platte kar waarmee de spelers door het dorp zouden trekken stond al even klaar. De schoenen werden gewisseld en de nog bezwete mannen waren klaar voor vertrek. De platte kar trok het nodige bekijks van de inwoners van Fijnaart. De mensen die de kar hoorden kwamen uit hun huis en juichte met de ploeg mee. Eenmaal terug op het sportpark, na een kleine tussenstop bij De Bereboot, was het team weer herenigd met hun supporters. Stefan van der Broek, speler en sponsor van het team, had mooie kampioensshirts besteld waar alle spelers de rest van de avond in rondliepen. Een DJ, een zanger en de nodige versnaperingen zorgde voor een fantastisch kampioensfeest voor De Fendert 4.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar v.v. De Fendert, Bram en Yolanda, de spelersvrouwen en uiteraard Giel en Kees. Voor niet alleen een fantastisch seizoen, maar ook voor een geweldige dag voor het team.

Advertenties