Skip to main content

De Fendert Zingt viert de eendagsvliegen!De Fendert Zingt viert de eendagsvliegen!
Michael Gornig
Sinds de tijd dat muzieknummers voor het grote publiek worden gemaakt, bestaat het verschijnsel van de 'eendagsvlieg', in het Engels 'One Hit Wonder': het enige nummer dat populair is geworden van een artiest. Op zaterdag 25 mei 2024 verzamelen 15 koren zich in De Borgh in Zevenbergen om dit fenomeen te vieren.

Denk bij 'One Hit Wonders' aan populaire liedjes als Black Velvet van Allanah Myles, Lemon Tree van Fools Garden en Somebody that I used to know van Gotye.

De Fendert Zingt is geen competitie, maar vooral een ontmoetings- en netwerkdag voor koren en vocal groups uit regio Zuid en landelijk gevestigde koren. Geen enkel koor is hetzelfde, ze bieden allemaal hun eigen genre, muziek en arrangementen. Voor ieder wat wils dus!

Van 12.00 tot 22.30 kan je in De Borgh in Zevenbergen komen genieten van prachtige uitvoeringen en arrangementen van de zogenaamde 'One Hit Wonders'. Kom genieten van koren als Stacked uit Fijnaart, Voice Over uit Zevenbergen, Hartkoor uit Utrecht en nog veel meer! Kaarten zijn verkrijgbaar via www.defendertzingt.nl of op de dag zelf aan de kassa voor €15,-.

De Fendert Zingt wordt georganiseerd door Stichting EduVox uit Fijnaart, in samenwerking met Stichting BALK. Stichting EduVox organiseert met regelmaat workshops en evenementen die educatie bieden aan (amateur)zangers en dirigenten. Ze staan voor de kwaliteitsbevordering van vocale muziek.

Advertenties