Skip to main content

De Fendertse Week vloog voorbij



De Fendertse Week vloog voorbij
Evenementen Stichting Fijnaart
Na heel veel voorbereiding en vergaderen en regelen was het dan eindelijk zover. De 42ste Fendertse Week in soms een ietwat ander jasje.

De woensdagochtend gaf dit jaar het startschot van de 42ste Fendertse Week. De groepen 5 t/m 8 van basisscholen de Fijne Aarde en De Springplank waren aanwezig om sportief het schooljaar in te gaan. Er was een stormbaan, levend tafelvoetbal, bungee run, boksmuur en diverse leuke spelletjes. In de pauzes konden de kinderen genieten van een snoepkomkommer en -tomaatje van Rijk Zwaan, een heerlijk verfrissend appeltje van Roks en als afsluiting een verkoelend ijsje van cafetaria de Family. Hetzelfde was er voor de groepen 1 t/m 4 op de donderdagochtend. Even lekker uitleven voor het serieuze werk op school gaat beginnen.

De jeugdmiddag op woensdagmiddag was ook druk bezocht. Assepoester en Barbie boden de gelegenheid om met hen op de foto te gaan. Dat lieten de meisjes zich niet twee keer zeggen. Soms was het toch wel even spannend om naast een Prinses of Barbie te staan, maar als de spanning weg was kwam de mooiste glimlach tevoorschijn. Je kon ook geschminkt worden. Dat dat voor veel geduld vraagt zal sommigen niet zijn ontgaan. Wie wil er nou niet door Astrid geschminkt worden? Een mooie Prinses, een dolfijn op je gezicht of heel stoer Spiderman of een monster. Het maakt allemaal niet uit. Astrid tovert het zo op de blije gezichtjes van de kinderen. Het is en blijft elk jaar een enorm succes. Net als de stormbaan, Bungee Run en andere gratis spelletjes. En heel eerlijk… wat maakt het lekkerder dan even af te koelen met een appeltje of bolletje ijs. Ook dat was allemaal mogelijk op deze middag. Veel blije gezichtjes! Papa’s en mama’s die op het terras zaten en genoten van het rondrennen van hun kinderen met een blij gezichtje. Sommigen namen aansluitend nog een heerlijk hapje op het foodcourt om samen gezellig de dag af te sluiten.

De welbekende en populaire Fendert Kwis. Wat kan je daarover zeggen… nou, dat de inschrijvingen al binnen komen net nadat deze editie is afgelopen. Het is een leuke en gezellige kwisavond die door de Heemkundige Kring wordt georganiseerd en met veel plezier wordt bijgewoond. Oude vertrouwde groepen die al jaren meedoen en waarbij er een groot kruis voor deze avond in de agenda staat, maar ook nieuwe groepen die zich aanmelden om toch ook eens mee te doen. Van alles wat, van jong naar wat ouder, van vriendengroepen tot collega’s, je kan het zo gek niet verzinnen. Iedereen is gezellig fanatiek want winnen, wie wil dat nou niet? De eerste rondes waren gespeeld en de jury hield alles nauwlettend in de gaten. De punten werden geteld en tot ieders verbazing stonden twee teams op de 1ste plaats met hetzelfde aantal punten. Dat betekende een benaderingsvraag voor De Noekers en Kwis Um. Uiteindelijk ging nieuwkomer Kwis Um met de 1ste plaats naar huis.

De 55+ middag was dit jaar hetzelfde maar anders. De ontvangst werd gedaan door de gezellige dames. Toen iedereen zat werd het eerste kopje koffie door de Evenementen Stichting Fijnaart gratis aangeboden. Daarna kon men genieten van de muzikale klanken van het orkest Divertimento van Volharding Steenbergen onder leiding van Walter Siol en het koor C ‘est la Vie uit Klundert. Heerlijk een kopje koffie, een advocaatje of een drankje erbij en meezingen of luisteren. Voor de liefhebber was het mogelijk om een schilderworkshop bij te wonen en zijn/haar eigen creatieve kant te ontdekken. Men kon kiezen uit zes verschillende voorbeelden om deze op een groter canvas na te maken. Na afloop mocht men deze mee naar huis nemen.

De Fendertse Alleskunner was een compleet nieuw onderdeel van de Fendertse Week. In groepjes van 7 personen kon men zich aanmelden om uiteindelijk de Fendertse Alleskunner te worden. Er kwamen spannende, leuke en hilarische spellen voorbij. Van koekjes op je voorhoofd leggen en zonder handen in je mond proberen te krijgen tot badeendjes schieten, dobbelstenen op een vork stapelen… je kan het zo gek niet bedenken of de deelnemers moesten het doen. Na diverse afvalrondes bleven er twee deelnemers over. Anneke en Anna Lisa speelden tegen elkaar het eindspel om zo te kunnen bepalen wie de allereerste Fendertse Alleskunner is. Het was een spannend eindspel en er moesten in totaal 5 spellen gespeeld worden en degene met de snelste tijd was de winnaar. Eerst krat lopen, ballen in de korf schieten, badeendjes met een elastiekje van tafel schieten, dobbelstenen op een vork stapelen en als laatste een wc-rol helemaal afrollen. Met een tijd van 5:12,57 was Anna Lisa van der Kar de allereerste Fendertse Alleskunner.

Tegelijkertijd vond op het terras het Bierfestival Toekomst & Friends plaats. Dit werd door Loes & Martijn van Brouwerij De Toekomst/Carpe Futurum georganiseerd. Zij maakten die avond de flessen en glazen van Carpe Futurum bekend. Buiten hun eigen bier was er ook de mogelijkheid om het bier van bevriende bierbrouwers als Jot Bier uit Etten-Leur en DreaQus uit Bergen op Zoom te proeven. Het was een gezellig samenzijn met de mogelijkheid om verschillende bieren te proeven en te ontdekken. Op het podium was plek gereserveerd voor de energieke DJ Davey Beijer, Jan Witlox en Danny Canters. De combinatie van het Bierfestival, de sfeer en de muziek maakten het gezellige plaatje op het terras compleet.

Ja ja… hij was er weer. De stilste middag van de Fendertse Week, ook wel BINGO genoemd. Jong en oud, vrienden, familie, soms verschillende generaties die meedoen aan onze BINGO. Hoe leuk kan het zijn. Supergezellig en leuk. Iedereen is geconcentreerd en wie wil nou niet als eerste “Bingo” kunnen roepen en kans maken op een van de vele prijzen. Een volle tent waarbij je soms een speld kan horen vallen en iedereen die het naar zijn zin heeft. De perfecte BINGO middag zullen wij maar zeggen.

Voor de muzikale sfeer op vrijdagavond waren er DJ Tijn en The Velvet Roses. DJ Tijn had er zin in en dat was ook te merken aan de gasten in de feesttent en op het terras. Of je nu in de tent een biertje staat te drinken of op ons terras… gezelligheid maken we samen. En dat was duidelijk te zien. Er was genoeg energie op en voor het podium toen The Velvet Roses op het podium stonden.

De zaterdagochtend begon zoals altijd met het Dorpsontbijt. Gezellig met iedereen in de tent ontbijten en kletsen. Allemaal bij elkaar. Tussendoor een keertje extra langs het ontbijtbuffet met live cooking om toch nog een keer van al het lekkers te genieten. Ook dit jaar was het weer een geslaagd en gezellig bij elkaar zijn.

Intussen was het in het dorp een extra drukke bedoening. Allemaal grote en indrukwekkende landbouwvoertuigen die door de straten reden en hun plekje innamen voor de Tractorendag die dit jaar voor het eerst georganiseerd werd. Hoe tof is het om te zien met welke landbouwvoertuigen de boer ervoor zorgt dat wij al het lekkers op tafel hebben. En heel soms als je ernaast stond voelde je je heel klein en genoot je van de indrukwekkende voertuigen. De kleintjes keken hun ogen uit en wilden graag met zo'n mooi en groot voertuig op de foto. Buiten al deze landbouwvoertuigen was het ook nog eens een druk komen en gaan met allerlei voertuigen waarvan de eigenaren op de braderie stonden. Er waren maar liefst 52 verschillende standhouders op onze braderie aanwezig om het rondje dorp nog aantrekkelijker te maken. Van kleding tot Dorpstafel, van carnavalsclubs, Verenigingen en Stichtingen tot goede doelen… er was voor iedereen wat. En voor de kleintjes was het mogelijk om zich te laten schminken zich uit te leven op een springkussen, van de ballonnenkunst van een clown te genieten en zich voor heel even Brandweerman of Brandweervrouw te voelen. Wie weet heeft de Brandweer het vuur bij menig iemand aangewakkerd om toch bij de Brandweer te gaan. Stilzitten hoefde ook niet, want tijdens de dansclinics en workshops van Bailaremos gingen de heupen los en de voetjes van de vloer. Ballroom en Latin was er in de ochtend in de tent en in de middag was het Country Linedance op de Braderie.

Je kon ook kijken of je beter was dan Max Verstappen, Lewis Hamilton, je vader, je beste vriend of iemand die je niet kende tijdens een rondje simracen in de tent. Je kon jezelf en anderen uitdagen om de snelste tijd neer te zetten in de categorieën 5-8 jaar, 9-12 jaar, 13-17 jaar en 18+. De winnaars van elke categorie wonnen het meerijden in een heuse Lamborghini of Ferrari. De 1ste prijs is mogelijk gemaakt door Floritzi en Van der Horst Motorsport. De 2de prijs van elke categorie was een kledingpakket van Van der Horst Motorsport en de 3de prijs racekaarten van Racequare.

De Fendertse Week sloten wij getrouw af met een gezellige feestavond. DJ van der V, Fatguys, The Festy Boys en Manofeti zorgden ervoor dat de sfeer er goed in zat. Of je nou in de tent los ging of een hapje en drankje op het terras nam… het was voor iedereen een geslaagde Fendertse Week.

Buiten de geweldige prijzen voor het simracen waren er ook nog leuke Like & Deel acties op onze socials. Zo kon je tot 2 keer toe € 52,00 aan consumptiemunten winnen en een gepersonaliseerde hoodie van Floritzi.

De 42ste Fendertse Week was een enorm succes en dat allemaal dankzij JULLIE!

Wij willen de vrijwilligers van de deelnemende Verenigingen (Algemene Ouderen Bond Fijnaart (AOBF), B.C. Dun Deurzetters, De Driehoek, IJsvereniging 't Griegje, BC De Coole Club, Sinterklaas Stichting Sint’s Pietengedoe, Raad van Ellende, De Dijkrakkers en Kerststal) bedanken. Ook willen wij onze bezoekers, sponsoren en partners enorm bedanken. Zonder jullie inzet was het niet mogelijk geweest.

Advertenties