Skip to main content

De gezichten achter de woorden en foto’s….

Redactie Fijnaart Lokaal “ontmaskerd”De gezichten achter de woorden en foto’s….
Het maken van een krantje i.c.m. een digitaal medium is vrij anoniem werk. Redactieleden zijn veelal achter de schermen in de weer en zijn in het dagelijks leven vaak onherkenbaar. Zo ook de redactie van uw lokale nieuwskanon Fijnaart lokaal. Tijd voor een kleine “ontmaskering” van de vrijwilligers van Stichting Fijnaart Lokaal.

Na het opperen van dit item, waren daar al snel de eerste, en ook verwachtte, protesten. De fotografen zijn tegen, want die staan liever achter de camera dan zelf op de gemaakte foto. De verslaggevers vinden het overbodig, omdat zij pretenderen hun zelfportret met letters te kunnen verwoorden. De digitale techneuten, waarvan de collega-redactieleden de gezichten niet eens kennen, omdat er altijd een beeldscherm voor zit, vinden gezichtsherkenning iets voor het ontgrendelen van een telefoon.

Na herhaaldelijk aandringen en wat mislukte pogingen, is het dan toch gelukt om de meeste vrijwilligers op beeld te vangen. Helaas niet allemaal, maar dat zullen we binnenkort nog eens goed maken. De gezichten van Jan Gorter, Albert Bienevelt en Chiem de Vos houdt u van ons tegoed, alhoewel zij al wel een dusdanige mate van bekendheid genieten dat het wellicht zelfs overbodig is.

Het bestuur
Stichting Fijnaart Lokaal wordt bestuurd door Leon de Haas, bekend van Haas Reklame, Yorick Zandee, van YZ Communicatie en Jan Willem van Bodegom, initiatiefnemer van de krant Fendert Lokaal. Zij houden zich samen voornamelijk bezig met de leidende taken die bij het runnen van een stichting komen kijken. Daarnaast is Jan Willem één van de vaste verslaggevers, heeft Yorick de volledige verantwoordelijkheid voor het digitale platform fijnaartlokaal.nl en de financiële administratie en springt Leon regelmatig bij als reporter.

Spin in het web
Marjan de Haas is de spin in het web van Fijnaart Lokaal. Feilloos zorgt zij iedere week voor de juiste communicatie naar de redactieleden, de adverteerders, bezorgcoördinator en alle anderen die informatie behoeven. Ook begeleid Marjan de stagiaires die voor de opmaak van de krant zorgen.

Woorden en beelden
Vaste verslaggevers Daphne Haverkamp, Angela Versluys, Dennis Palache, Chiem de Vos en natuurlijk de eerder genoemde Jan Willem van Bodegom zorgen met elkaar voor de (nieuws-)items. Samen proberen zij interessante en nieuwswaardige verhalen voor u op te sporen en met u te delen. Ondanks hun inspanningen, blijft het vaak zo dat één foto vaak meer zegt dan duizend woorden. En dus zijn de fotografen van Fijnaart Lokaal, Els Leijten en Jan Gorter, onmisbaar. Zij zijn het die menig evenement slechts door de zoeker van een fotocamera zien om voor u de beste plaatjes te schieten. En zij zijn het die de krant en de website letterlijk opfleuren met de prachtige foto’s van Fijnaart en omgeving.

Foutloos
Foutloos zijn is een utopie, maar Fijnaart Lokaal hecht veel waarde aan een juiste verslaglegging. Daarvoor doen we veel. Maar ook de leesbaarheid van de teksten en het gebruik van correct Nederlands is een enorm belangrijk aspect, aanzien Nederlands niet iedereens goeiste vak is. Susanne Baan probeert elke tekst goed te controleren en past deze aan waar nodig.

Interviews
Al vele jaren is het Fendert Interview een veel gelezen en geprezen item. Sinds enige tijd is daar ook het Fendert Bedrijven Interview aan toegevoegd. De drijvende factor achter deze vraaggesprekken is Albert Bienevelt. Hij heeft ooit aangegeven niet te rusten voordat hij alle Fendertsvrouwen en Fendertsmannen op deze manier heeft ondervraagd.

Redactie
Al deze mensen samen noemen zich de redactie (of de vrijwilligers) van Fijnaart Lokaal. Minimaal één keer per maand wordt er vergaderd aan de lange tafel van Haas Reklame. Dan worden er taken verdeeld, gebrainstormd over interessante onderwerpen en nagedacht over hoe Fijnaart Lokaal nog beter kan bijdragen aan een leefbare omgeving. Maar er wordt ook veel gelachen; het is een fijne groep mensen. Een groep mensen die zich nog altijd graag wil uitbreiden. We zijn voortdurend op zoek naar mensen die zich, op welke manier dan ook, zouden willen inzetten voor Fijnaart Lokaal. Vele handen maken licht werk. Lijkt het u leuk om ook uw steentje bij te dragen aan het maken van dit mooie medium, stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wellicht kunnen we binnenkort ook u “ontmaskeren”.

 

Advertenties