Skip to main content

De laatste thuiswedstrijden voor beide Damesteams

Archief foto dames 1 + 2
De tijd vliegt, als je met je horloge gooit. Maar een voetbalseizoen lijkt ook weer zo voorbij. Op een van de laatste competitierondes stonden er twee thuiswedstrijden voor beide Damesteams van vv Se Fendert op het programma. Na elkaar, zodat het publiek verwend kon worden. En de teams elkaar konden en moesten helpen.

Dames 1 beet de spits af tegen ST Brouwershaven/ZSC’62. Op papier zou het een gemakkelijke wedstrijd moeten zijn, de nr. 2 (wij) tegen de nr. 9. Uit hadden we, ondanks matig voetbal van ons, wel met 1 – 5 gewonnen. Voor de wedstrijd hadden we nog een kleine kans om nog 1 plaats te stijgen, dan zou de koploper moeten verliezen en wij stevig moeten winnen. En alleen op het laatste hadden we zelf invloed.

Wat we de afgelopen jaren volop getraind hebben, kwam er deze wedstrijd helemaal uit. Op rechts passeerde onze rechtsbuiten Mirte haar tegenstander, dribbelde de 16 in en speelde Britt aan, die gaf een klein tikje opzij naar de vanuit het middenveld opgekomen Jara en zijn haalde verwoestend uit voor de 1 – 0. Vlak daarna veroverde Feli de bal op links, via Hannah kwam Mirte nu vrij voor het doel en zette de 2 - 0 op het scorebord. Na zo’n 30 minuten kwamen er 3 frisse talenten binnen de lijnen en Demi liet gelijk zien dat ze in de ‘basis’ hoorde te starten, want binnen 5 minuten maakte zij de 3 – 0. Waarna Jara haar 2e en de 4 – 0 ruststand van afstand tegen de touwen schoot. Op donderdag trainen de talenten bij Eddy weleens op ‘latjetrap’ (tegen een beloning), als we de bal op de paal van Mirte en op de lat van Floor hadden meegeteld, had de score er ook nog beter uit kunnen zien. Een mooi doel voor de 2e helft.

In de 2e helft liet Robin, een pijlsnel talent uit MO20 die, volgens kenners, nu al beter kan voetballen dan haar vader, haar tegenstander de hakken zien en maakte de 5 – 0. Daarna werd de voetbalgalavoorstelling nog verder voortgezet, met de 6 – 0 van Demi, waarna Jara haar hattrick voltooide met de 7 – 0, Robin haar 2e maakte 8 – 0, Mirte niet achter kon blijven en de 9 – 0 op het bord zette. En nog was het met de scoringsdrift niet gedaan. Robin voltooide ook haar hattrick en zette de dubbele cijfers op het bord 10 – 0. Waarna Robin ook nog voor de 11 – 0 ging. Daarna was het de beurt aan Prinslandse Joyce die haar 1e goal in Fendertse dienst maakte 12 – 0. Waarna Robin op aangeven van Hannah haar 5e (!) maakte 13 – 0. Demi vond 2 hattricks niet voldoende en scoorde de 14, 15 en 16 – 0. Waarna wederom Robin haar 6e (!) maakte en de eindstand van 17 – 0 op het bord zette.

Iris, Babette, Suzanne, Marion, Marjolein zijn in dit verslag nog niet naar voren gekomen, maar ook zij hebben fantastisch gevoetbald en gekeept (de 0 gehouden).

Met een compliment voor de tegenstander want ze bleven sportief tegenstand bieden, maar onze talenten waren ontketend, niet te houden. Hopelijk wordt dit spel de norm voor de komende wedstrijden/seizoenen. We weten nu dat ze dit kunnen.

Hierna was het de beurt aan Dames 2. De vaste leider genoot van een weekend weg, zodoende mocht de leider van Dames 1 ook deze wedstrijd begeleiden. Tegen het jonge, maar goed voetballende Roosendaal was gekozen om met opkomende middenvelders de tegenstander pijn te doen. In de 1e helft werd Suzanne 2 x alleen voor de keepster gezet en schoot 2 x de bal tegen de touwen, zo gingen we met 2 – 0 rusten.

In de 2e helft kwamen we wat meer onder druk van Roosendaal te staan en scoorden zij de aansluitingstreffer 2 – 1. Gelijk vanaf de aftrap zette Isis druk op de laatste vrouw en keepster van Roosendaal, die botsten op elkaar en Isis (nog een talent uit de MO20) maakte de 3 – 1. Helaas konden we de voorsprong niet vasthouden en scoorde Roosendaal de 3 – 2 en vlak voor tijd de 3 – 3. Achteraf zonde, maar vooraf zouden we voor een gelijkspel getekend hebben.