Skip to main content

De toverijsjes van Marjan?De toverijsjes van Marjan?
IJsjes ter verkoeling
De voorbereiding op de competitie is voor vv de Fendert Dames begonnen op donderdag 10 augustus met de 1e training.

De eerste 3 wedstrijden zijn traditioneel voor de beker, dan worden we ingedeeld bij 1 team uit een hogere klasse en 2 andere uit de eigen 5e klasse. Net als vorig seizoen hebben we maar 1 team ingeschreven voor de beker omdat er nogal veel talenten in september op vakantie of naar festivals of naar . . . . waren. De bekerwedstrijden horen wat de leiding betreft ook bij de voorbereiding om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor de competitie.

Valse start
Met het combiteam van Dames 1 en Dames 2 hebben we eerst thuis tegen RKSV Roosendaal gevoetbald. Ondanks een flitsende start, binnen 20 seconden stonden we met 1 – 0 voor, gingen we rusten met een 1 – 2 achterstand. In de 2e helft kwamen we terug tot 2 – 2 en kregen we kansen op meer, helaas de Roosendaalse dames ook en zij scoorden wel, waardoor we met 2 – 4 een valse start hadden.

In de week voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen het een klasse hoger spelende Dubbeldam. Deze week was het zeer warm en besloten de trainer van dienst en zijn lieftallige vrouw Marjan om degene die wel kwamen trainen te belonen met een ijsje. Zaterdag 9 september tikte het kwik 32°C aan en ‘mochten’ we op kunstgras voetballen. Waardoor het nog wat warmer aanvoelde. Mede dankzij de aanstormende talenten uit de MO20, Robin (met 2 doelpunten) en Danique hadden we meer verdiend dan het 3 -  3 gelijke spel.
De 3e wedstrijd was uit tegen Wieldrecht, de nr. 2 uit onze vorige competitie. Hier was onze potentie en groei goed te zien met een duidelijke 0 – 5 overwinning. Lag de stijgende lijn aan de (tover)ijsjes?

1e competitiewedstrijd

Afgelopen zaterdag speelden de Diva’s van vv de Fendert hun 1e competitiewedstrijd uit tegen het combiteam van MOC’17/Halsteren vr 2. Het team van MOC’17 was 2 seizoenen geleden kampioen geworden, maar waarschijnlijk hadden ze niet voldoende talenten om met beide teams in de 4e klasse te voetballen, van MOC’17 vr2 verdween snel uit de stand. Dus een onbekende tegenstander.

Deze wedstrijd hadden we 16 talenten en voetbalden we een uitstekende wedstrijd. We gingen rusten met een 0 – 3 voorsprong met 1 goal van Britt, 1 van Suzanne en 1 na een corner van Beau met een mooie samenwerking van Britt en Suzanne. Al weten we niet zeker wie deze gescoord had.

Publiek vermaakt
De 2e helft gingen we verder waar we gebleven waren. Goed voetbal en nog meer doelpunten. De 0 – 4 was wel weer van Suus, de 0 – 5 een penalty van Floor, de 0 – 6 was een mooi afstandsschot van Babette. Hierna scoorde de tegenstander uit hun enige kans en werd het 1 – 6. Onze talenten gaven nog wat extra gas, met de 1 – 7 van Feli, de 1-8 van Britt, de 1 – 9 van Eline en de 1 – 10 van Britt. Waarna de zeer goed leidende scheidsrechter een eind aan de wedstrijd maakte.

Nu zijn alleen de doelpuntenmakers genoemd, maar ook de andere talenten, de keepers Kim en Samantha, Loïs, Marjolein, Indy, Jara, Hannah, Mirte, Beau en Yoni voetbalden uitstekend en vermaakten het publiek.

De toverijsjes
Hopelijk werken de toverijsjes van Marjan nog langer door, want as zaterdag kunnen we sportief revanche nemen op RKSV Roosendaal. De Tullepetaonse dames komen dan wederom naar ons, maar nu voor de competitie. Deze wedstrijd begint om 12.30 uur en er zijn nog een paar kaartjes te koop.

Komt dat zien!

Advertenties