Skip to main content

De tuin van de familie van der Laan: van krantenartikel naar televisie-uitzending

Uitzending BinnensteBuiten 2 januari 2024 op NPO2 - 19.05 uurDe tuin van de familie van der Laan: van krantenartikel naar televisie-uitzending
Foto door Marjo en Anneke van der Laan
De secretaris van Groei en Bloei Breda kreeg in augustus het verzoek van BN de Stem of hij tuinen in de omgeving wist die het bezoeken waard waren om onder de aandacht van de krant te brengen. Zo stonden op een zondag om 10 uur een verslaggever en een fotograaf op de stoep bij Marjo en Anneke van der Laan uit Oudemolen. Ze waren erg enthousiast en hadden een heleboel vragen over het ontstaan van de tuin en maakten een groot aantal foto’s. Het bezoek resulteerde erin dat er op 27 september van dit jaar een uitgebreid en positief verslag in BN de Stem verscheen.

Bananenboom in de tuin van Marjo en Anneke van der LaanHet stuk in BN de Stem is niet onopgemerkt gebleven. Er zijn heel veel reacties geweest van mensen die het stuk hadden gelezen. Zo ook werd de familie van der Laan gebeld door de redactie van het programma BinnensteBuiten van KRO-NCRV met het verzoek of ze een redacteur mochten sturen om te kijken of er een uitzending van de tuin gemaakt kon worden. Marjo gaf aan dat de tuin in september niet op zijn mooist was, maar dat was juist de bedoeling om ook tuinen te laten zien wanneer ze niet op hun mooist zijn. Door het vallende blad van de bomen zou het toch de moeite waard zijn. Er werd een afspraak gemaakt en de redacteur is gekomen en was dusdanig onder de indruk dat er snel een datum werd afgesproken.

 

Zo stonden er een geluidsman, cameraman en een producer om 10 uur in de ochtend bij de tuin aan de Drogedijk in Oudemolen om het draaiboek, dat was opgesteld, op te nemen. Om 5 uur in de middag waren de opnames na heel veel keren opnieuw opnemen gereed. Er moest regelmatig opnieuw worden opgenomen omdat er een foutje van de gesproken tekst niet geheel uitkwam of de geluidsman hoorde een vrachtwagen en of een tractor aankomen. Al met al een leuke, vermoeiende dag die heeft geresulteerd dat op 2 januari 2024 om 19.05 op NPO2 de uitzending te zien is. Ook Marjo en Anneke hebben zelf de uitzending nog niet gezien. Zij zijn erg benieuwd wat er van gemaakt is.

Advertenties