Skip to main content

De vrolijke voorstraatDe vrolijke voorstraat
Met "April doet wat tie wil" houden we het spannend met het weer voor Koningsdag. Maar zelfs dat weerhoud ons er niet van een leuke programma weg te zetten voor Fijnaart. Met behulp van een groep gemotiveerde vrijwilligers beginnen we 's ochtends vroeg al met de voorbereidingen, via deze weg willen we u daarom vragen om ervoor te zorgen dat er op donderdagochtend geen auto's meer geparkeerd staan op de Voorstraat.

Nog voor de aubade kunnen de kinderen met de versierde fietsen zich verzamelen voor het Fendertshof tussen half 10 en kwart voor 10. Deze mooie stoet is dan het startsignaal voor een vrolijke Koningsdag. Na de aubade gaan de oranjeloop en de kinderspelletjes van start. De kinderen kunnen knutselen door een bloem of een armband te maken. Ook zijn er natuurlijk spelletjes zoals touwtje trekken, basketbal vier op een rij, een indianen dartbord en cactus ringgooien. Door het drukke schema van Koning Leeuw, krijgen dit jaar de danseressen ( Ryleigh Zoï Demi Isa Ena) op de Voorstraat de hulp van Prins Aap. 

Na de kinderochtend kunnen de kinderen zich uitleven op de springkussens en stormbaan, het betreden hiervan is op eigen risico.  Daarnaast is er ook nog een 6-kamp met onderdelen als een skippybal estafette op tijd, Twister en stoelendans. Bij het podium en de tent zorgt de Fendertse Hoeve voor het drinken en hopen we met veel mensen te kunnen genieten van Lodewijk van der Linden. Tussens zijn shows in gaan we interactief met Fijnaart aan de slag middels een muziekquiz. Via de facebook-pagina van het Oranje Comite of een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kun je jezelf aanmelden voor de muziek quiz. Dat geldt trouwens ook nog voor het taarten bakken ter ere van 10 jaar Koningsdag, hiervoor kun je jezelf ook aanmelden. 

Aan al het moois komt ook een einde, het programma van Koningsdag stopt op de Voorstraat om 19:00 en we willen vragen of er wellicht nog vrijwilligers zijn die mee willen helpen de Voorstraat weer netjes achter te laten. Denk aan tent afbreken, spingkussens opvouwen en dergelijke. Vrijwilligers mogen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ook via de Facebook pagina. 

Wij hebben er super veel zin in, jullie hopelijk ook.

Advertenties