Skip to main content

Delen van drugslab aangetroffen in HeijningenDelen van drugslab aangetroffen in Heijningen
De ketels stonden in deze loods met paardenstallen. Foto: Politie
In een loods met paardenstallen bij een villa aan de Postbaan in Heijningen trof de politie woensdag 16 augustus onderdelen van een drugslaboratorium aan. Het gaat onder meer om grote industriële ketels die gebruikt worden bij het produceren van amfetamine. Uit onderzoek is gebleken dat op deze locatie ook daadwerkelijk synthetische drugs zijn gemaakt.

Door rechercheonderzoek kwam het statige pand aan de Postbaan bij de politie in beeld. Tijdens een observatie zagen politiemensen woensdagochtend 16 augustus een 58-jarige Tilburger het terrein verlaten. Rond 11.00 uur kon hij in Rotterdam worden aangehouden. Bovendien is de 32-jarige bewoner van het pand gearresteerd. Vervolgens is zijn woning onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Daarbij zijn diverse zaken, waaronder drugs, telefoons en bankafschriften, in beslag genomen.

Al rijdend chemisch afval geloosd
Voor het pand stond langs de weg een bestelauto, waarin een grote IBC-container was geplaatst met vermoedelijk chemisch drugsafval. De container, die duizend liter kan bevatten, was middels een flexibele pijp verbonden met de bodemplaat van de auto, waarin een gat was gemaakt. Op deze manier kon al rijdend het chemisch afval geloosd worden.

Tweede drugslab
Diezelfde dag ontdekten agenten rond 15.45 uur aan de Helsedijk in Willemstad een tweede drugslab. Daarbij zijn drie mannen aangehouden. Het gaat om twee mannen (41 en 36 jaar oud) uit Dinteloord en een 24-jarige man uit Heijningen. De politie gaat ervan uit dat beide locaties verband met elkaar houden.

Honderden XTC-pillen
Donderdag 17 augustus werden in een loods aan de Julianaweg in Wouwse Plantage honderden XTC-pillen aangetroffen. De politie deed onderzoek in het pand naar aanleiding van informatie die voortkwam uit het onderzoek bij de twee locaties in Willemstad en Heijningen. Twee mannen zijn aangemerkt als verdachten. Het gaat om een 22-jarige man uit Dinteloord en een 22-jarige man uit Heijningen.

Advertenties