Skip to main content

Diagnose dementie?

Meer informatie bij Alzheimer Café MoerdijkDiagnose dementie?
MOERDIJK. Als de diagnose dementie gesteld wordt, vallen puzzelstukjes op zijn plaats. Tegelijkertijd kunnen er allerlei vragen ontstaan. Antwoorden op die vragen worden gegeven tijdens het Alzheimer Café op woensdag 22 maart aanstaande. Alle inwoners van de gemeente Moerdijk zijn van harte welkom van 19.00 tot 21.30 uur in De Graanbeurs in Fijnaart.

Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes. Hierbij heeft men diverse symptomen waaruit blijkt dat de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer.

Als de diagnose komt…

Hoe valt deze boodschap? Wat gaat er dan veranderen en waar moet men rekening mee houden? Over dit onderwerp wordt op een eenvoudige en duidelijke manier uitleg gegeven. Ook is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is van harte welkom. De Alzheimer Cafés worden georganiseerd door Thebe en Surplus met ondersteuning van Alzheimer Nederland.

Geen vervoer om naar het Alzheimer Café te komen?

Maatjesvervoer is er voor iedereen die geen gebruik kan maken van de bestaande reguliere vervoersmogelijkheden en die geen beroep kan doen op familie, buren of vrienden. Voor 0,35 cent per kilometer zorgt een vrijwilliger van Maatjesvervoer voor het thuis ophalen en weer thuisbrengen. Als het nodig is, kan de rollator of een eenvoudige rolstoel ook mee. Aanmelden voor deze service kan door te bellen naar 06 - 519 71 914 en naam en telefoonnummer in te spreken. Een van de initiatiefnemers Huib van der Kemp of Jan Kruis, neemt dan contact op. Na dit aanmeldingsgesprek kunnen inwoners van de gemeente Moerdijk uiterlijk drie (twee) werkdagen van tevoren vervoersritten aanvragen. En Maatjesvervoer rijdt niet alleen naar het Alzheimer Café, zij zijn ook beschikbaar voor andere bestemmingen.

Vragen?

Neem bij vragen contact op met Mantelzorg Moerdijk. De medewerkers van Surplus zijn er voor informatie, advies en ondersteuning. Bel 0168-331357 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgmoerdijk.nl

Advertenties