Skip to main content

Dodenherdenking 4 mei 2024



Dodenherdenking 4 mei 2024
Staan we stil en denken we aan alle slachtoffers die hun leven lieten voor onze vrijheid.

Op 4 mei herdenken wij allen de burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Om 19:00 uur begint de herdenkingsbijeenkomst in de Rooms-Katholieke kerk in Fijnaart waarbij we u van harte uitnodigen aanwezig te zijn. Een muzikale bijdrage tijdens deze herdenking wordt geleverd door Jan & Simone 'Met Elkaar'.

Om 19:25 uur vertrekt de stille tocht naar het oorlogsmonument bij de Protestantse begraafplaats aan de Wilhelminastraat onder begeleiding van DUO: muziekvereniging Oranjevaan, muziekvereniging De Unie en Drum- en showband Heijningen.

Daar luisteren we naar de Last Post, zijn we stil, zingen we het Wilhelmus en volgt het leggen van de kransen en bloemen.

Na afloop is er een kopje koffie of thee in 't Trefpunt.

We hopen op uw komst en op de komst van de kinderen uit ons dorp. Vrijheid is kostbaar, kwetsbaar en niet vanzelfsprekend. Hier kunnen we niet zomaar aan voorbijgaan want vrijheid  geef je door van generatie op generatie!

Advertenties