Skip to main content

DSH 45 jaarDSH 45 jaar
In november 1978 werd de drumfanfare showband Heijningen (DSH) opgericht. Een hele uitdaging voor een dorp als Heijningen.

Met man en macht werd er aan gewerkt om zo snel mogelijk een muziek- en marsvaardig korps op de been te brengen. En zoals we hebben kunnen constateren zijn we daarin in eerste instantie goed geslaagd met prijzen op bondsconcoursen en optredens in ons eigen land maar ook in het buitenland.

Zoals vele korpsen hebben wij helaas ook teruggang in het ledenaantal moeten ervaren. Een dorp als Heijningen heeft daar eerder last van dan een grotere plaats, maar ook daar zie je dat korpsen inkrimpen qua bezetting door het vooral afhaken van jeugd. En jeugd is toch de basis waar een vereniging vele jaren op moet doorborduren.

Desondanks zijn we toch blij dat we ons 45-jarig jubileum kunnen vieren en wel op zaterdag 6 juli a.s.

Dit willen we doen met een feestavond waarbij we het heel leuk zouden vinden dat u allen nog eens langs komt om verhalen op te halen over spanningen die er waren voor concoursdeelnames, of leuke herinneringen ophalen over optredens op de nationale taptoe, corso’s, Amsterdam en buitenlandse trips.

Tijdens de feestavond zal DSH ook een kort optreden verzorgen. Spontaan kwamen hierbij gedachten naar boven om te vragen of er oud-leden zijn die het leuk zouden vinden om voor één keer nog eens mee te willen spelen. Daarom willen we hierbij de vraag aan u voorleggen: “Wilt u op projectbasis nog eens één keer graag met DSH optreden in het Pestalozzihuis?”. Aarzel dan niet en meld u aan. Vermeld daarbij of u nog een instrument bezit en zo niet, welk instrument u bespeelde. Wij zullen dan bekijken of we uw wens voor deelname kunnen invullen door eventueel een instrument beschikbaar te stellen.

Als dit lukt dan vragen wij natuurlijk wel dat u deelneemt aan voorafgaande repetities op dinsdagavonden van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Gezien het in te studeren repertoire vragen wij u in geval van deelname aan het project vóór 14 april a.s. te reageren. Kom eens langs op dinsdagavond tijdens onze repetitie of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Los van het bovenstaande hopen wij natuurlijk dat u allen op zaterdag 6 juli a.s. vanaf 20.00 uur aanwezig zult zijn in het Pestalozzihuis om ons 45-jarig jubileum met ons te vieren!

Advertenties