Skip to main content

Een licht op herinnering

Herdenkingsavond om stil te staan bij de mensen die we missenEen licht op herinnering
Foto: Cfoto
Vrijdagavond 17 november organiseren Lonneke de Vrij en Janita Bom van Omzien Uitvaartbegeleiding een herdenkingsavond. Een moment waarop mensen samen kunnen komen om hun dierbare(n) te herdenken door een lichtje te branden en te luisteren naar muziek.

Gedenken betekent voor iedereen iets anders. Waar de één dat in stilte doet, zoekt de ander bewust wat gezelschap. Daar is deze avond alle ruimte voor: met muziek, in woord en in gedachten, alleen of met elkaar.

Bijna iedereen heeft het meegemaakt: afscheid nemen van iemand die je lief is. Voor sommigen is het overlijden kort geleden, voor anderen reeds langer. Maar iedereen deelt hetzelfde: het verdriet en het missen, de tranen, de stilte, de leegte… maar zeker ook de prachtige herinneringen, dierbare momenten, onvergetelijke ervaringen en het pad dat je met elkaar gelopen hebt. En ook als je leven zich weer heeft herpakt, als het je steeds iets beter lukt om om te gaan met die lege plek in je leven, ook dan is het gemis regelmatig zo voelbaar.

Tijdens deze avond van ‘Een Licht op herinnering’ is iedereen welkom om hun dierbare(n) te herdenken. “Een gedenkavond waar we samen stil staan bij mensen die we moeten missen. Samen herdenken we, branden we licht en luisteren we naar muziek en warme woorden”, vertelt Lonneke. “We hopen dat de avond een beetje troostend kan zijn. Troost kan zitten in kunst, in natuur, in schoonheid, in gedachten, in rituelen en ook: in de ander.”

In een sfeervol verlichte ruimte achter de rouwhuiskamer van Omzien kunnen de aanwezigen die avond bij binnenkomst een kaarsje branden voor allen die hen lief zijn. Daarna gaan we luisteren naar Peter Habets, een singer-songwriter, met zijn zang en gitaarspel.
Daarnaast wordt er een passend gedicht voorgelezen en zal Finn van der Zande een nummer voor ons spelen op zijn trompet. Zo wordt het bij elkaar een herdenking die in het teken staat van samenzijn, licht, muziek en zang. “We hopen dat het, ondanks het gemis en verdriet, een hele warme avond zal worden”, vult Janita aan. Na afloop is er gelegenheid om nog even met elkaar na te praten met een kopje koffie.

Lonneke en Janita hopen dat iedereen zich welkom voelt om te komen. Het maakt niet uit of het overlijden lang of kort is geleden of het gaat om het missen van je partner, een van je ouders of je broer of zus of goede vriend. Als u of jij zich aangesproken voelt, dan bent u/jij van harte welkom. Deze avond van ‘Een licht op herinnering’ zal plaatsvinden op vrijdagavond 17 november om 19.30 uur in de ruimte achter de rouwhuiskamer van Omzien uitvaartbegeleiding, Wilhelminastraat 64a.

Advertenties