Eerste editie Fenderts wijnfestival goed gevallen
Fijnaartse kulturele kalender verrijkt
Het initiatief voor dit culturele edoch ongesubsidieerde initiatief komt van vigneron Frank Zomers, Patrick Nouwen en Luuk Frijters. Te midden van Fendertse wijnranken in de wijngaard van Fine Aerde werd een bladzijde toegevoegd aan het culturele dagboek van Fijnaart. Een dozijn Franse en Chileense topwijnen passeerde de revue. De hoge buitentemperatuur dreigde de smaakbeleving van de verschillende witte en rode wijnen aan te tasten. De aanwezige amateurs de vin bedachten al snel een oplossing voor de te sterke opwarming van het druivennat: direct leegdrinken. Een enkeling goot de rode wijn uit over zijn witte broek. Eveneens werd een drietal wijnen van Fendertse bodem gepresenteerd. Jawel, u leest het goed: wijnen uit het Kleigat. Mogelijk gemaakt door Frank Zomers en Mariët van Noort en -zeker niet te vergeten- uw jarenlange en volumerijke CO2-uitstoot. Dus hoe eerder u uw elektrische auto inruilt voor een degelijke Duitse zescilinder, hoe eerder Fendertse kwaliteitswijnen in uw bereik komen, beste liefhebbers. Uiteraard werden door onze (h)eerlijke horecamagnaat Henk niet-vloeibare voedingsmiddelen geserveerd. Brouwerij De Toekomst bediende de Fijnaartse vinologen van een bijzonder biertje (Grape Ale) uit ons eigen dorp. Ja, dat ook al. Wat hebben we eigenlijk niet in ons knusse hechte Fijnaart, beste lezers? En in de Fendert is een festival geen festival zonder afterparty. Van al dat proeven krijgt elke ervaren wijnkenner immers enorme dorst. Dorst die gelest moest worden in het koetshuis van domain Fine Aerde.