Skip to main content

Feest op schoolFeest op school

Maandag 19 juni was het feest op Basisschool De Springplank in Fijnaart, de school kreeg uit handen van het jurylid de heer Sanders de bijbehorende documenten en daarbij een doek om op te hangen met daarop de tekst ,, Excellente School,, het was overigens de tweede keer dat De Springplank deze eer te beurt viel.
Alle kinderen moesten zich netjes opstellen op het schoolplein om te luisteren naar meneer Sanders welke de school prees want een goede school is niet genoeg, zo zei hij, er moet meer zijn en dat was er wel degelijk bij de Springplank.
Hij noemde enige voorwaarden zoals dat de leerlingen zichzelf mogen zijn, dat het een inspirerende werking heeft naar andere scholen en dat de kwaliteit zorg in orde moet zijn alsmede het financieel beheer. Het juryrapport telt 19 pagina,s dat spreekt van een rijke leeromgeving, dat het relevant moet zijn voor alle leerlingen, dat de school een breed draagvlak moet hebben, heldere doelen moet omschrijven, dat bij alle groepen een kalender moet hangen, het moet beschikken over vaardige leerkrachten en last but not least, het moet beschikken over een ,, Classroom English.
Welnu, de jury beoordeelde al deze onderdelen en besliste dat de Springplank ruim voldoet aan deze normen en Inspecteur van het Onderwijs was het daar roerend mee eens.
Ook meneer Ivo Bravenboer van O.B.O. West Brabant heeft de school de complimenten gemaakt voor hun geweldige prestatie en toen was het woord Maarten, Demi, Zoi, Elin, Rawad en Vayen, die om de beurt uitleg gaven over de Engelse lessen op school en over het woord Excellent, want lieten zij weten een minister wordt ook aangesproken met Excellentie wat volgens hun betekend: uwe voortreffelijkheid.
Toen kwam het team op het podium en mochten allen tegelijk hun confettie kanonnen laten knallen, dat was natuurlijk dikke pret want alle toeschouwers werden bedolven onder de confettie en klonk uit de luidsprekers het bekende lied van Cliff Richard, Congretulations, Gefeliciteerd.
Daarna gingen alle leerlingen weer naar binnen en kreeg elke groep hun traktatie hetgeen neer kwam op een eenvoudige doch overheerlijke High Tea, hoe toepasselijk is dat voor een school die alle groepen Engelse les geeft, en ook bij het uitdelen der lekkernijen werd er natuurlijk Engels gesproken natuurlijk.
Bij meester Kees was er een jongen uit Syrié welke in het Engels vertelde waar hij vandaan kwam en heeft het later netjes in het Nederlands vertaalt, knap hoor! Deze groep was best trots op het feit dat de jury juist bij hun lang in de groep waren gebleven, dat vonden de kinderen eervol, allemaal voor de Excellente School.
En niet het Engels alleen , er is meer voor nodig, en ook dat doet het team van De Springplank.
Zo is kinderopvang Kibeo ook in school gevestigd , en is er juf Helen die vijf kinderen uit Oekraine , een kindje uit Polen en een kindje uit Hongarij Nederlandse les geeft en omdat te bewijzen kwamen Zlata en Yeva netjes in het Nederlands vertellen dat ze al een jaar in Nederland zijn en het reuze naar hun zin hebben, fijn om te horen.
Na een bakje koffie en een petit four met het team en de ouder raad werd het feest daar afgesloten, de kinderen mochten daarna per groep gaan springen en ravotten op het schoolplein waar diverse springkussen stonden opgesteld, gefeliciteerd met jullie allen.

Advertenties