Skip to main content

Fendertse jeugd zet “De blommekes buite!”

Scholenoptocht brengt kleurrijk spektakelFendertse jeugd zet “De blommekes buite!”
Foto: Jan Gorter
Vrijdagmiddag 9 februari was het zover - een bruisende middag vol plezier en creativiteit in Fijnaart, waar 33 groepjes kinderen van de scholen De Fijne Aarde en De Springplank zich verzamelden voor de jaarlijkse Carnaval scholenoptocht. Met het Fendertse Carnavalsthema 'We zette de blommekes buite!' was de sfeer van vrolijkheid en kleur alom aanwezig, met veel kinderen die zich hadden uitgedost als prachtige bloemen, handige tuinmannen en vrolijke boeren.

De straten van Fijnaart werden opgefleurd door een bont gezelschap van als bloemen verklede kinderen, die met hun creatieve kostuums en versierde wagens een feestelijke optocht vormden. Langs de route was er zelfs een speciale stop bij het Fendertshof, waar de deelnemers zwaaiden naar de bewoners, die met veel enthousiasme reageerden op deze hartverwarmende geste.

Vakkundige jury
De optocht werd door een vakkundige jury beoordeeld in drie categorieën: Motto & originaliteit, Creativiteit en Act. Geen gemakkelijke taak. “De basisschoolkinderen uit Fijnaart zijn weer enorm vindingrijk geweest en ons carnavalsthema komt overal weer terug.”, aldus een van de enthousiaste juryleden. Enkele opvallende namen van groepjes die meededen waren De Blommekes, De Kleipatsers, De Bouwen Buiten Bloemen (BBB), en Blomkes van Fijnaart. Ook de BC De Fendertse Makkers, bekend van een artikel uit een eerdere editie van deze krant, was weer groots aanwezig.

Scholenbal
Na de kleurrijke tocht door de straten van Fijnaart was het tijd voor het hoogtepunt van de dag - het Scholenbal, gehouden in de Fendertse Hoeve. Hier werd gedanst, gehost en vooral veel plezier gemaakt. Ook vond hier de spannende prijsuitreiking plaats, waarbij de winnaars van beide scholen bekend werden gemaakt.
De winnaars van De Springplank waren:
• Eerste plaats: Wij zette de viejole buite
• Tweede plaats: Pot zoekt bloem
• Derde plaats: De Blomme Girls
En de winnaars van De Fijne Aarde waren:
• Eerste plaats: Bloemetjes
• Tweede plaats: Blomkes van Fijnaart
• Derde plaats: Tuinmannekes
Johan Keijzer van BC De Dijkrakkers, de bouwclub die dit jaar al 22 jaar bestaat, sprak vol lof over de fantastische optocht met een recordaantal deelnemers. Hij benadrukte de inzet en creativiteit van de Fendertse jeugd, die zich weer eens van haar beste kant had laten zien.

Advertenties